Svjetski kup, boćanje: Hrvatski reprezentativac Davor Komar četvrti u Dubaiju

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Davor Komar osvojio četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom, koji se održava u Dubaiju, a boduje se za plasman na Paraolimpijske igre 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je pomeo konkurenciju u C skupini s tri pobjede i bez poraza, Davor Komar je u četvrtfinalnom meču igrao protiv 18. igrača sa svjetske rang liste Yuk Wing Leunga iz Hong Konga. U izvrsnom i dramatičnom susretu punom rezultatskih preokreta, Davor je bio maestralan i ostvario tijesnu, ali zasluženu 4-3 pobjedu.

U polufinalu je Komar za suparnicu imao izvrsnu igračicu iz Hong Konga Wai Yan Vivian Lau te je u također neizvjesnom meču izgubio sa 5-3.

U meču za 3. mjesto Komar je odigrao loše i time svom suparniku, 11. igraču sa svjetske rang liste, Hyeon Seok Seu iz Južne Koreje olakšao put do uvjerljive 7-0 pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu i četvrtak na rasporedu su nadmetanja parova, a hrvatske boje brane Davor Komar i Melisa Osmanović te rezerva Damir Juren. O snazi konkurencije u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti i naš par, najbolje govori to što će na ovom turniru nastupiti sva četiri prvoplasirana para sa Svjetskog prvenstva održanog u kolovozu u Liverpoolu – svjetski prvak Slovačka, viceprvak Tajland, trećeplasirani Hong Kong i četvrtoplasirana Njemačka.

Naš par, koji se trenutačno na svjetskoj rang listi nalazi na 13. mjestu, igrat će u skupini B, u kojoj su još Slovačka, Tajland, Južna Koreja i Irak. U polufinale će se plasirati po dva najbolja para iz svake skupine.

U Dubaiju se za nove bodove za svjetske rang liste, koje će trasirati put na Paraolimpijske igre 2020. u Tokiju, bori 107 igračica i igrača iz 23 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.