Svjetsko prvenstvo veslanje: Braća Sinković s najboljim vremenom u četvrtfinale

Najbolji hrvatski veslači Valent i Martin Sinković ostvarili su najbolje vrijeme u kvalifikacijama dvojaca bez na Svjetskom prvenstvu, koje je danas započelo na stazi u Linz-Ottensheimu, i na taj način izborili mjesto u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braći Sinković je trebalo šest minuta, 26 sekundi i 710 tisućinki za svladavanje 2000 metara, a do pobjede u prvoj kvalifikacijskoj skupini stigli su s gotovo dvije i pol sekunde prednosti pred Australcima Samom Hardyjem i Joshuom Hicksom (6:29.130). Uz hrvatski i australski dvojac iz prve kvalifikacijske skupine su se u četvrtfinale plasirale danska (6:33.150) i američka posada (6:34.150).

Sestre Izabele i Žana Krakić nisu bile jednako uspješne u konkurenciji ženskih dvojaca bez i plasman u četvrtfinale morat će pokušati izboriti u repesažu. One su u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile zadnje, peto mjesto s vremenom 7:35.210 minuta.

U ranom poslijepodnevnom dijelu programa kvalifikacijske utrke veslat će Ivana i Josipa Jurković, Bruna Milinović i Marcela Milošević u četvercu (12.16 sati) te Luka Radonić u lakom samcu (12.56 sati), dok će u kasnijem poslijepodnevnom terminu nastupiti i Damir Martin u samcu (16.57 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.