Theunsu četvrta etapa, Kueng zadržao vodstvo u Beneluxu

Foto: fah

Belgijanac Edward Theuns (Trek) pobjednik je četvrte etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke Kroz Benelux, koja se boduje za “World Tour”, vožene sa startom i ciljem u Lanakenu u dužini od 154.2 kilometra, dok je Švicarac Stefan Kueng (BMC) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon drugog mjesta u srijedu, Theuns je u četvrtak uspio biti najbrži u završnom sprintu voženom po jakoj kiši i slaviti ispred Slovenca Marka Kupa (UAE Emirates) i sunarodnjaka Tima Merliera (Veranda’s Willems).

Kueng je u ukupnom redoslijedu zadržao četiri sekunde ispred drugog Poljaka Macieja Bodnara (BORA) i pet ispred trećeg Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb).

REZULTATI,
4. ETAPA:
1. Edward Theuns (Bel/Trek) 3:24:23
2. Marko Kump (Slo/UAE Emirates)
3. Tim Merlier (Bel/Veranda’s Willems)
4. Peter Sagan (Svk/BORA)
5. Dylan Groenewegen (Niz/LottoNL-Jumbo)
6. Danny van Poppel (Niz/Sky)
7. Magnus Cort (Dan/Orica)
8. Marc Sarreau (Fra/FDJ)
9. Phil Bauhaus (Njem/Sunweb)
10. Sep Vanmarcke (Bel/Cannondale) svi isto vrijeme
UKUPNO:
1. Stefan Kueng (Švi/BMC) 11:39:31
2. Maciej Bodnar (Polj/BORA) +4
3. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +5
4. Peter Sagan (Svk/BORA) +5
5. Soren Kragh (Dan/Sunweb) +8
6. Lars Boom (Niz/LottoNL-Jumbo) +10
7. Yves Lampaert (Bel/Quick-Step) +12
8. Matthias Braendle (Aut/Trek) +14
9. Miles Scotson (Aus/BMC) +15
10. Edward Theuns (Bel/Trek) +17

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.