I to se događa: Bizaran razlog ispadanja velikana iz portugalskog Kupa

Foto: snimka zaslona

Portugalski Liga Kup ima čudan kriterij u slučaju da dvije momčadi u grupnoj fazi imaju isti broj bodova.Vitoriji i Sportingu, velikanu iz Lisabona, upravo se to dogodilo. Dalje je prošla Vitoria i mnogi su pomislili kako je razlog bolji međusobni duel jer je momčad iz Setubala slavila s 2:1, ali odlučila je starost igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbrajaju se godine svih nogometaša koje je momčad koristila u grupnoj fazi i podijele s ukupnim brojem. Tako je Sportingova momčad u ovom natjecanju prosječno imala 26.26 godina, a Vitorijina 25.38 pa je momčad iz Setubala kao mlađa prošla dalje.

Sporting je izgubio jer je na posudbi u Setubalu imao dvojicu igrača – 21-godišnjeg Ryana Gaulda i 25-godišnjeg Andrea Geraldesa koji su pomogli Vitoriji da bude mlađa momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.