Toni Kukoč: ‘Moj otac je jedan od glavnih razloga zbog kog sam ja uopće ušao u sport’

Foto: snimka zaslona

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč dao je veliki intervju u kojem je govorio o najvećim uspjesima u karijeri, o Chicago Bullsima, Nikoli Jokiću, serijalu “Posljednji ples” i Michaelu Jordanu, kao i o uspjehu s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u Bormiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja radim za Bullse i još uvek mi je zabranjeno ići na utakmice, ne smijem blizu ekipe. Oni su ovdje u Chicagu maksimalno izolirani. Samo oni najbliži i medicinsko osoblje su zajedno. Nitko drugi nije blizu ekipe. Što se tiče normalnog života, manje-više ga i nema. Ovdje je zima, snijeg i teški minus pa se vrijeme provodi u kući”, rekao je Toni na početku razgovora za Sportklub pa dodao:

“Nije lako, ali Chicago je najljepši i jedan od najvećih gradova na svijetu. U normalnim okolnostima ima toliko toga za vidjeti, obići ili sjesti na avion i otići do Floride ili na more. Ja ljeto provedem u Splitu, barem mjesec i pol, dva. Nadoknadi se sve i na taj način, napunim baterije za čikašku zimu.”

Govorio je i o Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taj Hajduk je kult u Splitu. Split nije toliko veliki grad, nije da ima par milijuna ljudi pa da imamo nešto drugo. Normalno je da svako dijete hoće igrati za Hajduk. Hajde da tako kažemo, ali da nekoga ne uvrijedimo, to je Partizan u Beogradu. Tako je Hajduk u Splitu, možda i više od toga. Činjenica je da bi bilo koje dijete u Splitu htjelo zaigrati u Hajduku. Kad sam rekao ocu koji je bio već u nogometu da bih želio ostaviti nogomet i baviti se košarkom, on me pogledao i rekao “šta ćeš u košarku”. Moj otac je jedan od glavnih razloga zbog kog sam ja uopće ušao u sport jer me je vodio i na Hajduk, na Jugoplastiku i na rukomet.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.