Torcida se prisjetila Andrije Matijaša Pauka: ‘Kada budete brojali imena onih koji su narod odveli do cilja, ne zaboravite njega’

Foto: fah

“Kada budete brojali imena onih koji su narod odveli do cilja, molim vas nemojte zaboraviti ime stožernog brigadira Andrije Matijaša Pauka”, poručila je Torcida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. listopada 1995. godine, u borbama na prilazima Mrkonjić Gradu za vrijeme operacije Južni potez, u jednoj od zadnjih bitaka u Domovinskom ratu, poginuo je Andrija Matijaš Pauk – zamjenik zapovjednika legendarne Četvrte gardijske brigade.

Na dan kada je poginuo Andrija Matijaš, 9. listopada 1995. godine, već se više od dva mjeseca vijorio hrvatski barjak u Kninu, u koji je Pauk među prvima ušao sa svojim tenkistima.

Osijek je u derbiju na Poljudu svladao Hajduk sa 2-0 (1-0). Strijelci za drugu pobjedu Osijeka u Splitu otkako je Prve HNL bili su Gabrijel Boban (36) i Mirko Marić (59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je do vodstva protiv Hajduka stigao u 36. minuti kada je Gabrijel Boban iskoristio nepotrebno istrčavanje vratara Posavca i iskosa pogodio nebranjenu mrežu. Gosti su povećali vodstvo u 59. minuti iz brzog protunapada u jeku Hajdukovog pritiska u kojemu je Boban odlično asistirao strijelcu Mirku Mariću.

Osijek je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama, a jednim više od treće Lokomotive. Hajduk je sedmi sa 11 bodova, jednim manje od šestog Slavena Belupa, a jednim više od osmog Intera iz Zaprešića.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.