Trener Cibone uoči velikog finala Prvenstva Hrvatske protiv Cedevite: ‘Volio bih da je Zadar prošao dalje’

Foto: fah

Trener košarkaša Cibone Ivan Velić u najavi je prve utakmice finala doigravanja prvenstva Hrvatske u kojoj će Cibona u srijedu od 20.30 sati u KC “Dražen Petrović” ugostiti branitelja naslova Cedevitu izjavio kako se tijekom posljednjih 10-ak dana, koliko nisu imali niti jednu utakmicu, skupila nervoza u njegovoj momčadi te kako se nada da će se ona pretočiti u pozitivnu reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da su do finala stigle dvije najbolje ekipe u ovom trenutku. Mi smo 11 dana bez utakmice, a to je u ovoj fazi natjecanja jako nezgodno tako da se skupila nervoza unutar tima i očekujem da tu nervozu pretočimo u najbolju igru što možemo u finalnoj seriji iako imamo dosta problema sa ozljedama. Marko Ljubičić se ozlijedio na zadnjoj utakmici sa Splitom, Fran Pilepić vuče ozljedu kuka već duže vrijeme, Josipa Bilinovca muči tetiva, međutim što je tu je. Igra se finale, stisnut ćemo zube i dati sve od sebe da odigramo jednu dobru seriju. Naravno, Cedevita je realno favorit ali imamo svoju šansu i pokušat ćemo ostvariti taj veliki uspjeh za nas i osvojiti prvenstvo”, izjavio je Velić.
Cibona je u polufinalu izbacila Split sa 3-0 u pobjedama, dok je Cedevita svladala Zadar sa 3-2 i to tricom Jacoba Pullena dvije sekunde prije kraja odlučujuće pete utakmice. Trener Cibone kazao je kako je želio da mu suparnik u finalu ipak bude Zadar, a ne Cedevita.
“Volio bih da je Zadar prošao dalje jer smatram da bi nam bilo lakše igrati s njima. U toj se punoj dvorani nekako Zadar stisne i lakše nam je onda igrati na Višnjiku, dok je Cedevita šira, jača, kvalitetnija u odnosu na druge ekipe. No, mi smo pokazali u zadnje dvije utakmice u Kupu i ligi da možemo igrati s njima. Prvo poluvrijeme u Kupu smo vodili, bio je egal i u prvenstvu, no 20 minuta nije dovoljno, s Cedevitom morate biti u fokusu 40 minuta. Ne smijete padati u koncentraciji kako bi ih iznenadili”, izjavio je Velić koji je pozvao i navijače da dođu u što većem broju:
“Igračima će biti lakše igrati pred punom dvoranom. Ne treba očekivati iznenađenje pa da se napuni dvorana već obrnuto, ‘ajmo napraviti sve da ti igrači dođu do pobjede”.
S mišljenjem trenera složio se i branič Cibone Igor Marić.
“Ulaskom u finale smo ispunili zacrtane ciljeve za ovu sezonu. Nadam se da ćemo uživati u finalu, da ćemo igrati timski. Cedevita je kvalitetna ekipa, ali ako ćemo se držati svog plana možemo ih namučiti. Imali smo određeno vrijeme da se odmorimo i pripremimo i bit ćemo spremni za sutra. Cedevita je imala problema sa Zadrom no imaju kvalitetu, širinu, dobrog trenera i ne vidim razloga zašto bi igrali loše. No, prvenstveno bih se okrenuo nama, kako ćemo mi igrati. Nadam se da će nas publika doći podržati”, kazao je Marić.
Ove godine finale doigravanja prvi put će se igrati na četiri pobjede. Prve dvije utakmice igrat će se u KC “Dražen Petrović” u srijedu i petak, a treća i četvrta u Domu sportova 28. i 30. svibnja. Eventualne peta, šesta i sedma utakmica bit će na programu 2., 5. i 8. lipnja, Cibona će biti domaćin u petoj i sedmoj, a Cedevita u šestoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.