Trener Hajduka uoči velikog derbija na Poljudu: ‘Mi smo dobri, dobra je energija, bit ćemo na potrebnoj razini’

Foto: fah

Pred vratima je najveći derbi hrvatskog nogometa, između Hajduka i Dinama. Konačno će to i biti derbi kakav bi i trebao biti, naime, radi se utakmici koja bi mogla biti odlučujuća u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Hajduka i Dinama igra se na Poljudu ove nedjelje od 17 sati. Uoči ”utakmice nad utakmicama” govorio je i trener splitskog kluba Željko Kopić, koji je, između ostaloga, komentirao i neke medijske spekulacije kako je Nikola Jurčević kao trener najslabija karika Dinama.

”O Nikoli Jurčeviću imam jako visoko mišljenje, on je sa Slavenom Bilićem radio na jako visokoj razini, vodili su ozbiljne klubove, postizali su ozbiljne rezultate… Tek je došao u Dinamo i protekom vremena slika njegove igre i rezultat će biti puno jasnija i vidljivija”, kazao je Kopić, koji je tako dao jasnu podršku Jurčeviću.

Na pitanje hoće li odrediti nekoga da posebno tijekom utakmice čuva najboljeg igrača Dinama, Soudanija, s obzirom kako Alžirac redovito zabija u derbijima, Kopić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Soudani ima visoku kvalitetu, to je pokazao puno puta do sada, a na nama je da individualnom i momčadskom igrom, razinom funkcioniranja u obrani onemogućimo Dinamu da nas dovede u probleme. Želimo kontrolirati utakmicu, i bez obzira na sastav Dinama budemo koncentrirani samo na sebe i svoju izvedbu…”

Komentirao je trener Hajduka činjenicu da je njegov klub ovog proljeća osvojio više bodova od Dinama.

”Ne bavim se zbrajanjem bodova, naš cilj je igrati i pobjeđivati, a to što smo osvojili više bodova od njih je lijepo, i pokazatelj je da sve ovo skupa što radimo i te kako ima smisla. No to ne znači previše u ovoj jednoj utakmici, ona je izolirana, sama za sebe, i tako je i pripremamo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka je zadovoljan činjenicom da se u momčad uoči Dinama vraća Mijo Caktaš, tako da će imati širinu na svim pozicijama. Činjenica je također da Hajduk izgleda sve bolje kako sezona odmiče, što je svojevrsna prednost s obzirom na moguću neizvjesnu završnicu prvenstva. Naime, u ovom trenutku Dinamo ima pet bodova prednosti ispred Hajduka, u slučaju novog poraza prednost Zagrepčana pala bi na samo dva boda, što je dohvatljivo u okviru jedne utakmice.  Iako vlada dojam kako je Hajduk u puno boljoj formi od Dinama Kopić ne želi preuzeti ulogu favorita, pa čak ni na Poljudu.

”Ne bih procjenjivao u kakvom smo stanju u odnosu na njih. Psihološki, kondicijski i taktički smo dobri, ali derbi nosi svoje specifičnosti i teško je nekoga staviti u ulogu favorita. Mi smo dobri, dobra je energija, povezanost između igrača kao grupe, na račun svega toga u nedjelju možemo biti na potrebnoj razini”, poručio je Kopić.

Podsjetimo također da će Hajduk i Dinamo ove sezone odigrati uz onu na Poljudu još jednu utakmicu. Naime, dva najveća hrvatska kluba igrat će veliko finale Kupa u Vinkovcima.  Drugim riječima, dva velika rivala nastavljaju skoro ravnopravnu borbu na dvije fronte, za dva hrvatska trofeja. Kad kažemo ”skoro” onda ne zaboravljamo kako Dinamo ima još uvijek tih pet bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.