Tucak nakon poraza od Crne Gore: Neke smo golove suparniku ‘poklonili’

Foto: snimka zaslona

Barakude neće vidjeti glavni gruzijski grad Tbilisi početkom ljeta ove godine, odnosno završni turnir Svjetske lige. U četvrtfinalu europskih kvalifikacija u Debrecenu, sretnija i spretnija je bila momčad Crne Gore koja je petercima svladala našu izabranu vrstu 15:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem su taboru u središtu pozornosti sredina sljedećeg mjeseca i predolimpijski turnir u nizozemskom Rotterdamu, no poraz od Crne Gore nije ih ostavio ravnodušnima.

– Jedan od razloga je što smo neke golove jednostavno ‘poklonili’ suparniku. To je nedopustivo u ovakvoj utakmici. Mislim na 2-3 gola s vanjskih pozicija. To je manjak koncentracije, ali to se u ovakvoj utakmici ne smije jednostavno dogoditi. Vidljivo je da nam nedostaje još igre, utakmica, dosta igrača je od idealne forme i da kao momčad imamo još dosta rezerve. Naravno, nije sve baš tako crno jer bilo je i jako dobrih poteza, s nekim stvarima možemo biti izuzetno zadovoljni, ali generalno gledano razlog poraza je u nekim olako primljenim golovima. U dva smo se navrata s igračem manje i obranili, a onda iz odbijenih lopti primili golove. Jednom na ‘skok-stativu’, drugi put šut Ivovića, rekao je izbornik Ivica Tucak za portal Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Hrvatska će u borbi za plasman od petog do osmog mjesta u subotu od 15 sati igrati s domaćinom. Mađarska je prvak Europe, moćan sastav, reprezentacija koja je također prvog dana pognutih glava napustila bazen u Debrecenu, izgubila je od svjetskog prvaka Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dosta je još posla ispred nas, ništa ovaj rezultat u tom pogledu bitnije ne mijenja. Štoviše, nama se vremenski gledano, sam završni turnir Svjetske lige i ne uklapa savršeno (26. lipnja – 2. srpnja), tako da ne žalimo specijalno, ali zato moramo izvući pouke za malo više koncentracije. Uvjeren sam da do Rotterdama možemo biti puno bolji, piše HRT.

S kojim dijelovima igre je zadovoljan?

– Vidi se poboljšanje u pozicijskom napadu s vanjskim šutem, to me jako raduje, ali itekako i tu ima još puno prostora za napredak. Poboljšanje u odnosu na EP u Budimpešti prije godinu dana. Bilo je nekoliko krasnih golova s vanjskih pozicija, a na tomu moramo i inzistirati. Igrača više moramo malo više poraditi. Nužna nam je veća pokretljivost u prvoj liniji, puno više kretnje. Često nam se zna dogoditi da smo dosta vodoravno poredani u toj tzv. prvoj liniji, to ne smijemo dopustiti. Obrana s igračem manje je generalno zadovoljavajuća. Zato velim da će nam ukupno tri utakmice u Debrecenu biti od velike koristi, a onda slijedi i rad nakon ovog turnira. Dogovorili smo i sparing s Amerikancima prije odlaska u Rotterdam, zaključio je Tucak nakon utakmice s Crnogorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.