(VIDEO) Ćiro Blažević o pozdravu ‘Za dom spremni’, Thompsonu, predsjednici države, Plenkoviću, dr. Tuđmanu…!

Foto: fah

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević, gostovao je u emisiji Pressing regionalne N1 televizije. Bivši izbornik, pod čijim je vodstvom hrvatska reprezentacija osvojila broncu na SP-u 1998. u Francuskoj, govorio je o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, HDZ-u, pozdravu ”Za dom spremni”, aktualnom izborniku Zlatku Daliću, predsjedniku Tuđmanu, Andreju Plenkoviću...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Ćiro Blažević gleda na današnji HDZ, HDZ Andreja Plenkovića?

”Ja sam volio predsjednika Tuđmana i volim ga, on je za mene povijesna ličnost i to će ostati, nema dvojbe. Što više vrijeme odlazi, više dobiva na kredibilitetu. Zašto volim Plenkovića? Jer ima isti kredibilitet. Nitko ne može Plenkoviću reći “a kad si ti ono”, on je jedan pravični, inteligentni, ekstremno inteligentni, zato i nije napravio ništa što bi mu se moglo zamjeriti i predstavlja nas u svijetu na savršen način. On će sigurno sve izdržati, jer ima intelektualni kapacitet dobronamjerni i ući će u povijesti kao jedan od najvećih lidera Hrvatske…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bivši izbornik misli o predsjednici države Kolindi Grabar-Kitarović?

”Ja joj se moram ispričati zbog svoje izjave. Kad je ušla u svlačionicu nakon famozne pobjede Hrvatske, ja sam rekao da je to neprimjereno, onda vidim Nijemci, Švicarci, ona je cijelu Europu svojom spontanošću i svojim navijanjem osvojila. Reći ću vam jednu tajnu. Ja i Dalić smo se zagrlili i dali ruke da ćemo ginuti za Kolindu da bude ponovno predsjednica i pozvat ćemo raju da joj daju glas…”

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić i pozdrav ”Za dom spremni”? Ponovno su se, naime, u hrvatskoj javnosti nametnule rasprave o pozdravu pod kojim su brojni mladi ljudi branili i obranili Hrvatsku u oslobodilačkom i obrambenom Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nogometna raja, publika, su opozicija i samo čekaju kad će se nešto napraviti. Napravili smo od toga jednog velikog bauka i dogodilo se to da je Thompson bio prekinut u svojoj pjesmi kad je hrvatska reprezentacija došla i tko god je to učinio, ja mu to zamjeram, jer su ga reprezentativci zvali da dođe. Zamjeraju mu pozdrav Za dom spremni, a što to znači, taj pozdrav Za dom spremni”?

Je li u Hrvatskoj sve to previše ispolitizirano?

”Apsolutno. To nas i koči u razvoju koji možemo postići…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Blažević komentira huliganski incident u Splitu kada je nekolicina huligana napala trojicu vaterpolista Crvene zvezde?

”To je strašno. Ja sam osjećao takvu nelagodu u sebi kad sam čuo za to, jer ja kad odem u Beograd, svi me pozdravljaju i zovu na piće. Trebamo biti svjesni da smo izvojevali svoju slobodu jer smo bili prisiljeni da se moramo boriti, ali sad kad je to gotovo, ne možemo cijeli život biti ni komunisti ni fašisti…”, poručio je bivši izbornik Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.