(VIDEO) Kvalifikacije za SP: Svjetski prvaci Nijemci krenuli uvjerljivo, Azerbajdžan i Prosinečki slavili u gostima

Foto: fah

Aktualni svjetski prvaci nogometaši Njemačke uvjerljivo su krenuli u kvalifikacije za SP 2018. nakon što su u nedjelju u gostima pobijedili Norvešku sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su dominirali tijekom cijelog susreta, lakoćom su dolazili do protivničkog 16-erca i činilo se da mogu postići gol kad god to požele. Dvostruki strijelac za Njemačku bio je Thomas Mueller (16, 60), a jedan je dodao Joshua Kimmich (45).

Foto: fah
Foto: fah

U preostalim susretima skupine C Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, je u gostima pobijedio slabašni San Marino sa 1-0 zahvaljujući pogotku Ruslana Gurbanova u 45. minuti, dok je Češka kod kuće protiv Sjeverne Irske odigrala 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F europskih kvalifikacije za SP 2018. nogometaši Engleske pobijedili su u gostima Slovačku sa 1-0 pogotkom Lallane u petoj minuti sudačke nadoknade (90+5).

Nakon debakla na Euru, kada je u osmini finala ispala od Islanda, Engleska je u kvalifikacije za SP 2018. krenula sa novim izbornikom Samom Allardyceom, koji je naslijedio Roya Hodgsona. No, u igri Engleza ne vidi se nikakav napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su 38 minuta imali igrača manje, Slovaci su se uspješno branili. Naime u 57. minuti crveni karton dobio je slovački stoper Martin Škrtel. I kad se je već očekivao kraj susreta Lallana je uspio zatresti mrežu i donijeti pobjedu Engleskoj.

U drugom susretu iz skupine F u Vilniusu je Litva vodila 2-0 protiv Slovenije, ali na kraju je završilo 2-2. Za Litvu su zabili Fiodor Cernych (32) i Vykintas Slivka (34), dok su strijelci za Sloveniju bili Rene Krhin (77) i Boštjan Cesar (90+3) .

Malta je izgubila od Škotske sa 1-5, a trostruki strijelac za Škote bio je Robert Snodgrass.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini E Poljska je u gostima kod Kazahstana povela sa 2-0 golovima Bartosza Kapustke (9) i Roberta Lewandowskog (35-pen), ali u drugom poluvremenu Sergej Hižničenko je sa dva pogotka u razmaku od šest minuta (52, 58) poravnao na 2-2.

U Kopenhagenu Danska je očekivano svladala Armeniju sa 1-0 pogotkom Christiana Eriksena u 17. minuti, dok su Rumunjska i Crna Gora remizirali, bilo je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C –
San Marino – Azerbajdžan 0-1 (Ruslan Gurbanov 45)
Češka – Sjeverna Irska 0-0
Norveška – Njemačka 0-3 (Thomas Mueller 16, 60, Joshua Kimmich 45)

Skupina E –
Kazahstan – Poljska 2-2 (Sergej Hižničenko 52, 58/ Bartosz Kapustka 9, Robert Lewandowski 35-pen)
Danska – Armenija 1-0 (Christian Eriksen 17)
Rumunjska – Crna Gora 1-1 (Adrian Popa 85/ Stevan Jovetić 87)

Skupina F –
Slovačka – Engleska 0-1 (Adam Lallana 90+5)
Litva – Slovenija 2-2 (Fiodor Cernych 32, Vykintas Slivka 34/ Rene Krhin 77, Boštjan Cesar 90+3)
Malta – Škotska 1-5 (Alfred Effiong 14/ Robert Snodgrass 10, 62, 84, Chris Martin 53, Steven Fletcher 78)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.