(VIDEO) Šime Vrsaljko odlučno riješio dvojbe? ‘Nema tu previše priče, igramo za svoju domovinu!’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20 sati u Moskvi igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Engleske, prilika je to za povijesno finale za Hrvatsku. Naime, Vatreni su posljednji puta bili u polufinalu prije 20 godina, tada su osvojili 3. mjesto, u Rusiji imaju priliku napraviti dodatni korak i popeti se možda na sam Mount Everest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: HNTV

Glavna dvojba, ali i briga izbornika Zlatka Dalića, je desni bočni Vatrenih Šime Vrsaljko. Naime, hoće li jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije biti spreman za veliko polufinale s obzirom na probleme s koljenom? Oštra reakcija stigla je iz Šiminog kluba, Atletico Madrida, od trenera Diega Simeonea, koji je poručio kako Vrsaljko ne bi smio igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, što kaže hrvatski nogometaš, koji jučer nije trenirao, liječnička služba ima pune ruke posla?

Španjolska Marca piše kako bi Vrsaljko morao dobiti poštedu za polufinale, ako se smatra da nije potpuno spreman. Ozljeda našeg reprezentativca, posve razumljivo, važna je tema i u engleskim medijima. Šime tvrdi kako ništa nije strašno i dodaje:

“Kada igrate za reprezentaciju, igrate za sve one koje volite i one koji vole domovinu te imate veliku odgovornost. Ovo što smo sada napravili, već je povijest i o tome će se pričati. Ne može se ovo usporediti s klubom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o ozljedi hrvatski nogometaš u razgovoru za HNTV kaže?

“U produžetku s Rusima sam osjetio veći zamor u koljenu i u razgovoru s doktorima odlučio da je bolje napustiti igru. Nije ništa strašno, ali smeta i nadam se da ću se uspjeti oporaviti do utakmice protiv Engleske. Zdravlje je na prvom mjestu, ali ipak igra se za hrvatsku reprezentaciju i suvišno je govoriti da neću dati 300 posto od sebe…’‘.

I dodatak…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemojte misliti da ćemo stati na ovome”.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac s dosta emocija proživljava svaku pobjedu Vatrenih, što je posebno došlo do izražaja nakon pobjede protiv Danska i drame u osmini finala. Vidjeli smo Šimine suze radosnice, slavila je cijela Hrvatska.

“Bili smo svjesni koju kvalitetu imamo, ali imate 23 igrača koje trebate ukomponirati u atmosferu te uz malo sreće s rezultatima i dobrim izvedbama na terenu da sve ispadne kako treba. Najlakše je reći kako imamo potencijala kao ona generacija iz 98., ali to treba pokazati. Veliki broj odličnih reprezentacija rano je napustio ovo prvenstvo, što znači da je jako teško i zahtjevno igrati te naš rezultat ima još veću težinu.”

Cilj je, dakako, svih reprezentacija koje su stigle u završnicu osvajanje prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Respektiramo generaciju 98. i normalno je da ljudi žele da se to ponovi. Sada kada smo došli u situaciju da igramo polufinale SP-a protiv Engleske, nemojte misliti da ćemo stati na tome. Nama je cilj osvojiti Svjetsko prvenstvo i nismo mi slučajno došli ovdje. Svaku ćemo sljedeću utakmicu ići po pobjedu, dobro izgledamo na terenu jer ova reprezentacija ima karakter i to pokazuje iz utakmice u utakmicu.”

O engleskim medijima, koji već vide u finalu svoju reprezentaciju?

“Bit će to sasvim drugačija utakmica nego ona protiv Rusije i Danske. Dobro su organizirani, fizički su moćni, ali i mi smo svjesni svoje kvalitete, kao i njihovih mana koje ćemo pokušati iskoristiti. Kada smo stigli u polufinale, samopouzdanje je veliko i u ovoj fazi nema priče, nije važno tko je ispred nas.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.