Vrbanović ispitan u USKOK-u: Porekao djela za koja ga se sumnjiči

Zagreb, 3.7.2015.- Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović u policijskom automobilu nakon ispitivanja u sjedištu Uskoka. foto HINA/ Dario GRZELJ/ ua

Odvjetnik Damira Vrbanovića Darko Maržić kazao je kako pretpostavlja da će Uskok za Vrbanovića zatražiti istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom da nismo zajedno izašli pretpostavljam da će ga zatražiti. Po kojoj osnovi ne znam. Mi ćemo se naravno protiviti ako i kada bude takav prijedlog”, rekao je odvjetnik. Očekuje da će, ukoliko se to dogodi, sud o tome odlučivati u subotu prijepodne.

Odvjetnik je ispričao da je Vrbanović poricao kazneno djelo za koje ga tužiteljstvo sumnjiči. Upitan je li njegov klijent odgovarao na pitanja kazao je: “Jedno, dva je, ali nije niti tužitelj imao puno pitanja”.

Za svojeg klijenta odvjetnik je rekao da je nakon službenog puta umoran i možda malo napet. “Nije to zgodna situacija, ali sve u svemu ok, ja bih rekao”, izjavio je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zamjera Vrbanović li braći Mamić što nisu došli u Zagreb, rekao je da nisu o tome razgovarali, ali da misli da ne. Za špekulacije po kojima braća Mamić taktiziraju da bi vidjeli kako će završiti Vrbanović, odvjetnik je rekao da mu je teško reći je li to tako, ali da misli da nije.

Iako je Vrbanović, koji je uhićen poslijepodne u zračnoj luci po povratku iz inozemstva, proveo sat i pol u sjedištu Uskoka, samo ispitivanje je po riječima njegova odvjetnika potrajalo oko pola sata jer su sat vremena trajale konzultacije.

Na internetskoj stranici Dinama objavljeno je kako je izvršni predsjednik tog kluba Zdravko Mamić u petak poslijepodne dao je izjavu u kojoj je objasnio zašto je došlo do promjene plana te kako on i trener Zoran Mamić ostaju na pripremama do nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.