Zbog državnog udara? Turska izdala tjeralicu za bivšom nogometnoj zvijezdom Hakanom Sukurom

Foto: fah

Turska je izdala tjeralicu za bivšom nogometnoj zvijezdom Hakanom Sukurom u okviru istraga nakon pokušaja državnog udara, objavili su u petak mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske vlasti dovode Sukura u vezu s klerikom Fethullahom Gulenom koji se nalazi u egzilu u SAD-u a Turska ga traži jer ga smatra odgovornim za neuspjeli puč 15. srpnja.

Sukur (44), bivša međunarodna nogometna zvijezda i ikona u svojoj zemlji optužen je da je “član naoružane terorističke skupine”, a pritom se misli, kaže agencija AFP, na Gulenovu organizaciju.

Mediji dodaju da je tjeralica izdana i za njegovim ocem Selmtom Sukurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš nikad nije skrivao simpatije za Gulena, a napustio je Tursku prošle godine i otišao živjeti u Kaliforniju jer je protiv njega bio otvoren kazneni postupak zbog uvreda na račun predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Sukur je ušao u politiku uz Erdogana i izabran je za zastupika 2011. na listi Stranke pravde i razvoja (AKP) . Razišao se s Erdoganom kada je potonji pokrenuo rat protiv Gulena, svog bivšeg saveznika koji mu je postao ‘neprijatelj broj jedan’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.