Željku Mavroviću karantena ne pada teško, a otkrio je i kako ne želi da mu se sinovi bave boksom

Foto; snimka zaslona

Bivši boksač Željko Mavrović jedan je od onih kojima nije teško pala karantena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Glede mog načina življenja, osjećam se odlično jer imam dobro posložene dom i obitelj pa me zatresu jedino informacije o posljedicama epidemije. Na jedan način ja i uživam jer sada imam vremena za sve one stvari za koje nisam imao desetljećima. Ja sam sebe razigrao u smislu osobnih ambicija i tog ljudskog poriva da se natječemo glede pozicioniranja u društvu. Sada pak uživam u malim stvarima za koje nisam imao dovoljno vremena”, kaže za Večernji list.

“Supruga Jelena i ja izlazimo vrlo rijetko. U ovih pet-šest tjedana iz našeg dvorišta izašli smo možda tri puta, a kada izlazim zakamufliram se skroz, čuvajući sebe i obitelj ali i druge. Srećom, imamo veliko dvorište, negdje oko dvije tisuće četvornih metara, pa djeca mogu istrčavati psa, igrati se s mačkom, a i ja imam prostora za potrčati. Mi živimo u Donjem Prekrižju, a kako pored moje kuće veliki broj ljudi ide prema Šestinama i Sljemenu, ja ovih tjedana tim putevima niti jednom nisam otišao u šetnju. Osim toga imam i niz nekih svojih preparata za poticanje imuniteta. Baš sam se potrudio oko svega i striktno se toga držim”, ističe.

Govorio je o sinovima Mirku i Roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tu i tamo ih ‘klepim’, dok treniramo, da ih prođe želja. Ne bih volio da mi sinovi treniraju boks koji je u više anketa proglašen najtežim olimpijskim sportom. Mislim da postoji puno boljih mogućnosti da oni ostvare sebe, kroz jednostavnije i prilagođenije sportove ljudskom životu. Boks je danas niskoprofitabilna priča s obzirom na ulog i količinu rizika. To je u velikoj disproporciji. Kvalitetan profit, gledano iz svih životnih uglova, mogu ostvariti samo oni najveći šampioni, a svi drugi bivaju zakinuti. A da bi znao da li ti to možeš, treba ti pet-šest godina vrlo teškog rada unutar kojih ne možeš normalno studirati. A kada ti shvatiš da to nije za tebe, kada se “probudiš” s 28-30 godina, tvoj naraštaj se već pozicionirao i naučio puno toga o životu, a ti znaš jedino boksati. A s 30 godina krenuti ispočetka doista nije lako”, kaže.

Mavrović ima i kćer Arijanu.

“Nažalost, Arijana je s dvije godine zaradila upalu mozga i nije se razvila u osobu koja shvaća pa je ona danas vrlo nježna duša, vezana uz krevet”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.