Znate li kada je Barcelona zadnji puta gostovala u Cadizu, tko danas od tih igrača igra?

epa08805272 FC Barcelona's striker Pedri Gonzalez (R) celebrates with teammates after scoring the 5-2 goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Betis held at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, 07 November 2020. EPA/Alejandro Garcia

Nakon 14 godina Cadiz, koji je na početku sezone uspio iznenaditi Real Madrid, vratio se u prvi razred španjolskog nogometa, nogometaši Barcelone, koji sjajno igraju u Ligi prvaka, a puno lošije u španjolskoj ligi, prvi put će poslije 15 godina gostovati na stadionu ovog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji se dvoboj igra od 21 sat, Katalonci jesu veliki favoriti, međutim, to je bio i Real… Španjolski mediji uoči ovog susreta prisjetili su se posljednjeg gostovanja Barcelone u Cadizu. Bilo je to sad već davne 2005. godine, 17. prosinca. Tada je Barcelona slavila 3:1, bila je to sezona u kojoj je klub s Nou Campa osvojio gotovo sve što je osvojiti mogao. Dva gola je zabio legendarni Kamerunac Samuel Eto’o, a jedan je dodao Ludovic Giuly.

Mundo Deportivo prisjetio se tadašnjeg legendarnog sastava Barcelone u kojem je bio samo jedan igrač koji i danas nosi dres ovog kluba. Naravno, to je Lionel Messi, koji je prije 15 godina bio u tinejdžerskim godinama te se tek probijao ka vrhu svjetskog nogometa. U to vrijeme malo je bio onih koji su mogli pretpostaviti u kakvog će se igrača razviti sjajni Argentinac.

Za Barcelonu su tada igrali: Valdes, Van Bronckhorst, Puyol, Marquez, Oleguer, Edmilson, Deco, Iniesta, Giuly, Messi, Eto’o, a s klupe su ušli Larsson, Motta i Ezquerro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.