Zubčiću čestitao i Tomba: ‘Proslava je gotova, već se spremam za nedjelju’

Foto: snimka zaslona

Za Filipa Zubčića u Banskom je došla druga pobjeda sezone i treća pobjeda karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prekrasan dan u Banskom, vrijeme je prekrasno, rezultat je prekrasan, jako smo sretni da sam uspio dohvatiti treću pobjedu u karijeri. Trka je bila stvarno teška, uvjeti su bili ledeni, grbavi, staza je bila dosta tvrda i dosta staze je bilo u sjeni pa je vidljivost bila slaba. Bila je stvarno borba od starta do cilja.

Prvu vožnju opet je, kao i u Santa Caterini, postavio Zubčićev trener Marko Šuman.

– Šumi je štekao prvi lauf, stvarno je lijepo poštekao, zatvoreno, moraš se stvarno znati skijati da to odradiš brzo. Mučio sam se od starta, nekih prvih 10-ak vrata nisam mogao ući u najbolji ritam, ali sam od one traverze, od drugog prolaznog vremena fenomenalno odskijao, što se pokazalo i na vremenu, tamo sam bio najbrži. Drugi lauf je bio priča za sebe, pošto startao sam 29. Kao što rekoh, uvjeti su bili stvarno teški, grbavo je bilo, ali opet je bila zatvorena staza, što mi je u biti i puno pomoglo, jer se trebalo jako puno raditi od vrha do dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuman je dva puta postavljao veleslalom i slijedila su dvije Zubčićeve pobjede, Santa Caterina i Bansko…

– Hvala Bogu da se poklopilo, inače kad zna trener štekati stazu svojim takmičarima zna zeznuti, ali Šumi i ja smo dugo zajedno, radimo 12-13 godina, tako da se stvarno dobro poznajemo.

Među čestitarima je i legendarni Alberto Tomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dobiti čestitku od Tombe je stvarno lijepo, on je za mene legenda skijanja.

Sutra je već novi veleslalom…

– Idem se dobro odmoriti u hotel, odraditi terapiju za leđa, odmoriti se i biti svjež za sutra. Sigurno će biti još teža trka i grbavija staza, pošto će biti hladnije vrijeme i ova staza će se još jače zalediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Zubčić je danas bio najbrži, dok je drugi bio Francuz Mathieru Faivre, a Alexis Pintaurault, vodeći u ukupnom poretku i u poretku u veleslalomaša, utrku je završio na četvrtom mjestu.

Današnjom pobjedom Filip se u veleslalomskom poretku skijaša popeo na drugo mjesto s 468 bodova, dok vodeći Pinturault ima 22 boda više (490), piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.