Pročitajte oduševljene reakcije aktivista za zaštitu života i boraca za vjerske slobode na izbor suca Gorsucha

Foto: fah

Dok ljevičarske i pro-pobačajne organizacije izražavaju veliku zabrinutost glede nominacije suca Neila Gorsucha za suca Vrhovnog suda SAD-a, na drugoj strani brojni vođe pokreta za život (pro-life pokret) i borci za vjerske slobode i prigovor savjesti izražavaju oduševljenje izborom suca Gorsucha.

Trump je očito prepoznao važnost te odluke što govore i njegove riječi: “Nakon obrane nacije, provođenje  pravde je najvažnija odluka koju čini predsjednik”.

“Gorsuch je pravi konzervativac”, rekao je jedan od vođa kršćanskog pokreta u SAD-u  Franklin Graham za CBN News. “Ovaj čovjek je, sigurno, za sve nas kršćane. Mi smo jako, jako zahvalni da ga je predsjednik Trump nominirao, jer će on štititi vjerske slobode.”

Jay Sekulow, glavni savjetnik američkog Centra za pravo i pravdu, koji se puno puta pojavljivao pred Vrhovnim sudom rekao je: “Mi smo vrlo ohrabreni kandidatom predsjednika Trumpa koji će sjesti na mjesto suca Antonina Scalie u Vrhovnom sudu. Sudac Gorsuch je izuzetno kvalificirani kandidat s konzervativnom pravosudnom filozofijom i obvezom održavanja vladavine zakona i Ustava. On je izrazito pro-life orijentiran i razumije što znači štititi ustavne slobode koje uživaju svi Amerikanci.”

“Prečesto su naši napori da zaštitimo nerođenu djecu i druge ranjive skupine ljudi nadjačane od strane sudaca koji vjeruju da imaju pravo nametnuti svoje političke sklonosti”, rekla je Carol Tobias, predsjednica Nacionalnog pokreta za pravo na život. “Drago nam je da se sudac Gorsuch pojavio kako bi podijelio pravdu nakon Scalie“.

“Podijeljenost naše nacije više sliči ponoru posljednjih nekoliko tjedana, te stoga pozivam naše političare na obje strane da iskreno saslušaju predsjednika Trumpa i njegovog kandidata za Vrhovni sud Neila Gorsucha. Dugo je bio slučaj da su predsjednici imali dobronamjeran tretman kada su u pitanju njihovi kandidati za dužnosti u Vladi i za Vrhovni sud. Nedavni trend blokira takve kandidate za obje strane, republikanace i demokrate, i mora prestati. Njihove političke igre nisu u najboljem interesu sigurnosti i prosperiteta Sjedinjenih Američkih Država“, rekao je velečasni Samuel Rodriguez, predsjednik Nacionalnog Latino Christian Leadership Conference.

“Molim se za naše političke vođe da imaju mudrosti i političke hrabrosti da djeluju pravedno za dobrobit  američkog naroda. Molim i za suca Gorsuha, da bi se potvrdio izbor. On će biti blagoslov za ovu zemlju držeći Ustav Sjedinjenih Američkih Država vrlinom i pravdom za sve“, zaključio je Rodriguez.

“Bio sam oduševljen kad sam čuo da je sudac Gorsuch nominiran za Vrhovni sud SAD-a. On je već imao impresivnu karijeru kao najbolji tumač Ustava. U doba kada se  preoblikuju naši osnovni zakoni i prava, nadam se i molim da će sudac Gorsuch vladati na način koji kako nalaže naš Ustav i zakoni, kako su i naši utemeljitelji i namjeravali, “, rekao je dr. Michael D. Evans, nagrađivani novinar, komentator i voditelj nekoliko istaknutih međunarodnih neprofitnih organizacija u SAD-u, Nizozemskoj i Izraelu, te dodao: „U narednim mjesecima mnoga goruća pitanja će doći do Vrhovnog suda zemlje, a njegova nominacija mi daje veliki mir”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/cbn.com