Horor u SAD-u: Nađena tijela pet nerođenih beba koja su najvjerojatnije ubijena nakon neuspjelog pobačaja

pobačaja
Izvor: Depositphotos

Tijela petero beba nađena su u stanu u D.C.-ju (District of Columbia, Washington)u SAD-u. Liječnici su za Live Action News izjavili da je riječ o bebama koje su preživjele pobačaj i koje su mogle preživjeti. To je potaknulo pitanje o zakonitim i ozbiljnim etičkim prekršajima klinika za pobačaj.

Preminula djeca mogla su se održati na životu

Dr. Robin Pierucci, neonatalni specijalist, rekla je za Live Action News: „Mogu sa sigurnošću reći da su ova djeca umrla u dobi kada su se mogla održati na životu“.

Tijekom konferencije za medije, u četvrtak, washingtonska policija je brzo odbacila mogućnost da su djeca pobačena  ilegalno. Odbili su dalje odgovarati na pitanja Live Action Newsa. Iako D.C. ne brani kasne pobačaje, medicinski su stručnjaci ipak obvezni sačuvati život djeteta po federalnom zakonu koji ograničava metodu pobačaja i zahtjeva spašavanje života dojenčadi rođene nakon loše izvedenih postupaka.

Dr. Cesare Santangelo, koji vodi ustanovu u kojoj su pronađena mrtva djeca, više je puta rekao da on takvu vrstu medicinske pomoći – spašavanje života, ne omogućava ili da je izbjegava.

Ozljede preminule djece ukazuju na potencijalno kršenje zakona

Pro-life aktivisti su obavijestili odjel za ubojstva u D.C.-ju o ubijenim bebama te ih predali vlastima. Detalji se još uvijek slažu, ali Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU), kojoj pripadaju aktivisti, vjeruje da „kasna gestacijska dob, kao i njihove očite zadobivene ozljede, potencijalno ukazuju na kršenje zakona o djelomičnom pobačaju kao i zakona koji štiti živu rođenu dojenčad“. Također su predložili misu zadušnicu i kao i davanje imena nađenim bebama.

Predsjednica i osnivačica Live Actiona  Lila Rose izjavila je: „Otkriće ovih tijela je užasan i uznemirujući dokaz ubojstva djece koja se događaju u ovoj klinici u našem glavnom gradu. Također je pokazatelj nasilja koje se događa u ustanovama za pobačaje u cijeloj državi“.

Dječak br. 1 je trebao biti u kolijevci

Najveća i najrazvijenija pronađena beba bio je dječak čija je gestacijska dob bila približno 28-32 tjedna. To je uvelike unutar trećeg tromjesečja, preko granice za koju su stručnjaci utvrdili da prerano rođene bebe mogu osjećati bol te preko granica vremenskog ograničenja koje su mnoge savezne države odredile za pobačaje iz medicinskih ili etičkih razloga. Na primjer, zakon u državi Mississippi koji je nedavno došao pred Vrhovni sud, postavlja granicu za pobačaj na 15 tjedana zbog zabrinutosti za fetalni razvoj, bol i druge čimbenike.

Slike i snimke prvog dječaka otkrivaju da je njegovo tijelo većinom netaknuto te su podignuta pitanja kako je okončan njegov život. Također ima potpuno formirano lice, prste na rukama i nogama te sve primarne čimbenike koji se obično vide kod novorođenčeta.

Dr. Kathi Aultman, bivši izvršitelj pobačaja koji je poslije postao pobornik za život, rekao je za Live Action News „da se čini da je dječak u trećem tromjesečju, blizu termina te da izgleda kao da bi trebao biti u kolijevci“. Dr. Patti Giebink je nešto slično napisala u e-poruci, da ovaj dječak „izgleda kao da je blizu termina poroda… te poprilično netaknuto.“ Dodala je da „nije mogla vjerovati da bi netko pobacio skoro potpuno razvijeno dijete osim ako je nešto krajnje krivo s njim, iako se tako ne čini“.

Stanje tijela djeteta izgleda – normalno – nejasno zašto je preminulo

„On je potpuno netaknut, ali mu je koža oštećena“, rekla je Aultman. „Drugim riječima, počela se raspadati, što ukazuje da je vjerojatno bio mrtav kada je pobačen ili da nije dobro očuvan pa se tkivo počelo raspadati nakon pobačaja. Čini se da je potpuno normalan te da je vjerojatno pobačen indukcijskom metodom u kojoj se koriste lijekovi koji potiču trudove. Beba je jednake veličine kao moja unuka kada je rođena”, dodala je.

Dva neonatologa – dr. Kendra Kolb i dr. Robin Pierucci – slično su izrazila zaprepaštenost stanjem tijela ovog djeteta. Kolb je procijenila da mu je gestacijska dob bila 32 tjedna, dok medicinski napredak neprestano spušta granicu preživljavanja prerano rođene djece. Krajem prošle godine, dijete u Alabami, Curtis Means, rođeno je u 21. tjednu, koji dolazi odmah nakon granice od 20 tjedana koju je senat SAD-a odbio 2018.

Dijete u 32. tjednu ima razvijene vitalne organe

Nacionalna medicinska knjižnica (NLM) definira da dijete u 32. tjednu ima pluća, srce koje kuca i druge važne organe. Također ima sposobnost sluha, mozak koji ubrzano raste i živčani sustav „razvijen dovoljno dobro da kontrolira neke tjelesne funkcije“. Ima i kapke koji se mogu otvoriti i zatvoriti te „surfaktant“ ili tvar koja pomaže da se plućne zračne vrećice ispune zrakom.

Dr. Kolb je rekla za Live Action News: „Više je nego zastrašujuće i užasno za mene kao neonatologa vidjeti ove prizore jer ova djeca predstavljaju iste pacijente za koje se ja brinem. Vidjeti ovu odbačenu, pobačenu djecu i pokušati zamisliti kroz što su prošla tijekom ovih strašnih pobačaja je uznemiravajuće i užasavajuće da nemam riječi“.

„Čak i da su sva ova djeca pobačena legalnim putem, neupitno je i potpuno jasno da ova praksa nije ni etična ni osnažavajuća za žene. Ovo je američka horor priča koju mi nazivamo ‘izborom’ u punom sjaju“

„Djevojčica br. 1“ je moguće doživjela nezakoniti djelomični pobačaj

Mnoga tijela ove djece su rastrgana ili imaju drugi oblik oštećenja koji je vjerojatno rezultat pobačaja.

Jedna od djevojčica ima otvoreno desno oko, znatna oštećenja glave dok je ostatak tijela relativno netaknut. Snimka je prikazuje sklupčanu u fetalni položaj s ružičastom kožom.

Kako kaže dr. Kolb, djevojčica je vjerojatno bila u 28. – 30. tjednu kada je pobačena. „Ovo dijete je, čini se, negdje u 28. – 30. tjednu gestacijske dobi, s rastrganom stražnjom stranom vrata što se vjerojatno povezuje s metodom pobačaja korištenom da bi se okončao njezin život.“

Nerođena djeca osjećaju bol

NLM navodi da su u ovoj fazi „svi dijelovi djetetova mozga razvijeni, otisci stopala i dlanova se formiraju“, a „dijete može uzdrhtati na glasne zvukove“. Liječnici su ustvrdili da dijete može osjećati bol u ovoj fazi. Jedan izvršitelj pobačaja je rekao za Fox News da u 23. tjednu bebe počinju razvijati talamokortikalna vlakna za procesuiranje boli.

Prevladavajuću granicu za bol u 24. tjednu propitivao je dr. Stuart Derbyshire koji je prije  fetalnu bol nazvao „netočnim nazivom“. Nedavno je objavio članak u kojemu dokazuje da djeca mogu osjetiti bol već u 12. tjednu.

Citirajući literaturu, Institut Charlotte Lozier ističe da istraživanje ukazuje da je „živčana veza od periferije do mozga funkcionalno dovršena nakon 18. tjedna“.

Teško je reći kako je ova djevojčica u konačnici umrla, ali dr. Aultman kaže da je, ako je djevojčica bila živa na početku zahvata, izvršitelj pobačaja počinio nezakoniti djelomični pobačaj u kojem je dijete dijelom porođeno prije nego što je liječnik okončao njegov život.

„Djevojčica br. 2“ je vjerojatno pretrpjela “nezamislivo brutalan zahvat”

Jedna od beba u kasnijoj gestacijskoj dobi pronađena je u dijelovima. Snimka prikazuje njezinu otkinutu ruku i noge pripojene na torzo. Meso je tamno zbog raspadanja, a glava je zdrobljena.
Dr. Kolb je rekla za Live Action News da je ova djevojčica pretrpjela dilataciju i evakuaciju (D&E), pobačaj koji podrazumijeva trganje djeteta na dijelove prije nego joj se zdrobi lubanja medicinskim instrumentima.

„Iako je teško precizno reći, ovo dijete je vjerojatno bilo staro 26 – 28 tjedana u vrijeme pobačaja“, kaže Kolb.

„Na njoj se vide dokazi odjeljivanja gornjih ekstremiteta, odrubljivanja glave i vađenja utrobe kao rezultat nezamislivo brutalnog zahvata.“ Mnoštvo drugih beba je pronađeno s organima, utrobe i pluća izvađenima iz tijela te sa zgrčenim i izlomljenim tijelima.

„Dijete X“ pronađeno u amnionskoj vrećici moglo je biti rođeno živo

Osim pobačaja koji uključuje dilataciju i evakuaciju, izvršitelji pobačaja mogu inducirati porod nakon što pobace dijete ubrizgavanjem digoksina. Iako nije poznato koje su (i jesu li uopće) kemijska sredstva primili, jedno od njih pokazuje znakove indukcije i potencijalnog života izvan maternice.

Slike i snimke pokazuju dobro razvijeno dijete u fetalnom položaju i ovijeno amnionskom vrećicom. Može se vidjeti ružičasto stopalo i ruka s venama koja je poplavila zbog nedostatka kisika.

Ne pružaju djeci prvu pomoć

S obzirom da je tijelo te bebe nađeno unutar svoje amnionske vrećice – to postavlja pitanja o tome kako je izvršitelj pobačaja okončao njezin ili njegov život. Dr. Santangelo rekao je za Live Action 2013. da prereže djetetovu pupčanu vrpcu i čeka da dijete umre od srčanog udara. U toj fazi liječnici bi vjerojatno bili u mogućnosti izbjeći zakon o djelomičnom pobačaju ubijajući dijete prije nego izađe iz majke.

U razgovoru za Live Action News, dr. Aultman nije bila sigurna može li se takav pobačaj izvesti na djetetu unutar amnionske vrećice. Dodala je da bi pobačaj trebao uključivati injekciju za ubojstvo fetusa.

„Nije moguće odrediti spol iz ovog kuta“, rekla je. „Teško je utvrditi gestacijsku dob, ali je dijete vjerojatno u kasnom drugom ili ranom trećem tromjesečju. Indukcijska metoda bi trebala biti korištena tijekom pobačaja. Osim ako je ovo dijete primilo neki lijek napravljen da ga ubije prije pobačaja, on ili ona bi vjerojatno bila rođena živa, a potom ostavljena da umre. Bez puknuća amnionske vrećice, ne bi bilo moguće prerezati pupčanu vrpcu da se uzrokuje smrt prije pobačaja.“

Mediji iskrivljuju raspravu dok izmijenjena etička pitanja muče industriju pobačaja

Indukcijski pobačaj često omogućuje da tijela nerođene djece da ostanu netaknuta. Prije evakuacije djeteta, izvršitelji pobačaja žele biti sigurni u smrt fetusa, kako neki kažu, zaustavljajući rad njihova srca digoksinom ili drugim spojem za pobačaj. S druge strane, dilatacija i evakuacija (D&E) uključuju doslovno trganje nerođenog djeteta – odvajaju njegove ili njezine udove i drobe djetetovu lubanju dok moždana tvar ne iziđe iz glave.

Za Live Action je rečeno da su tijela otkrivena u Klinici za kirurgiju u Washingtonu, ustanovi u kojoj operira dr. Cesare Santangelo. On je ginekolog kojeg je Live Action snimio kako kaže da bi pustio pobačeno dijete da umre ako ono preživi izvan majke.

„Radili bismo stvari – da – ne bismo mu pomogli“

„Radili bismo stvari – da – ne bismo mu pomogli“, rekao je tajnom istražitelju 2013.

„Recimo. Ne bi – ne bi, ovaj, intubirali, recimo. Ok? Da, ne bismo radili ništa dodatno – znate?… to bi bilo, znate, ovaj – osoba koja bi bila – krajnja osoba u bolnici, recimo – koja ima rak. Znate? Ne bi radili nikakve dodatne postupke kako bi pomogli osobi da preživi.“

Također je rekao da „u vašoj trudnoći prerano je da preživi, obično. Umrijet će brzo nakon rođenja“. Trudnoću je identificirao kao “u 24. – 25. tjednu“.

Bivši djelatnik Planned Parenthood izjavio je da je njihov djelatnik vidio dijete rođeno živo nakon pobačaja. To je bio dio iskaza pod zakletvom u građanskom postupku Davida Daleidena i pružatelja pobačaja. Drugi iskaz dala je Perrin Larton, voditeljica nabave za tvrtku Advanced Biosciences Resources koja je vidjela srce koje kuca i netaknute fetuse.

Čekaju odgovore federalne vlade

Dr. Deorah Nucatola, djelatnik Planned Parenthooda može se vidjeti u Daleidenovim snimkama, kako govori da je vidjela  bebe koje ne mogu same preživjeti nakon što napuste maternicu.

Istraživanje fetalnog tkiva podliježe posebnom ispitivanju s obzirom na to da potiče komodifikaciju dijelova dječjeg tijela.

Republikanci u Kongresu još uvijek čekaju odgovore federalne vlade na izjave Sveučilišta u Pittsburghu o njihovu istraživanju fetalnog tkiva. Iako je Sveučilište negiralo sudjelovanje u medicinskim postupcima, njegova prijava za federalno financiranje naznačila je njegovu sposobnost da minimiziraju ishemijsko vrijeme koje se odnosi na vrijeme nakon što se presiječe dotok krvi iz nekog dijela tijela da bi se osigurali najkvalitetniji biološki uzorci. Više liječnika je izjavilo za Fox News da ove izjave upućuju na mogućnost da su organi ili bili izvađeni iz tijela žive djece ili iz tijela nedavno preminule djece.
Planned Parenthood opetovano je negiralo čedomorstvo kao i Sveučilište u Pittsburghu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.