(UŽIVO) Pratite 46. ‘Hod za život’ u Washingtonu: ‘Život počinje začećem’

Foto: www.marchforlife.org

Brojni građani, senatori i kongresnici okupili su se na 46. po redu Hodu za život u Washingtonu.

Sudionici nose transparente kao što su: Život počinje začećem i Spriječite pobačaj, a Hod se održava na obljetnicu sudskog procesa Roe protiv Wade, koji je ozakonio pobačaj u SAD-u i pripada najmasovnijim okupljanjima s prosječno i do 500.000 sudionika.

> Miletić: ‘Prekinuti život nerođenog djeteta je dno dna ljudske civilizacije’

> (FOTO) ‘Hod za život’ 2018.: Rijeka, Split i Zagreb poslali snažne poruke za poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti

Redovito više od polovicu sudionika čine mladi.

Hod za život pokrenula je pravnica i aktivistica Nellie Jane Gray, koja je bila i organizatorica prvog Hoda 22. siječnja 1974. ispred Kapitola, na kojem se okupilo 20.000 ljudi. Već sljedeće godine na Hodu je sudjelovalo 50.000 sudionika, čiji se broj udvostručio krajem sedamdesetih i nastavio rasti, pa je 1998. na Hodu sudjelovalo 225.000 Amerikanaca.

Hod podupiru Katolička Crkva, brojne protestantske denominacije, među kojima se ističu evangelici i luterani, brojne Pravoslavne crkve, ali i istaknuti ateisti i agnostici.

Prema istraživanju Medijskog istraživačkog centra SAD-a, u usporednoj analizi sa slično posjećenim Ženskim maršem 2017. godine otkriveno je kako je Ženski marš bio 129 puta više pokriveniji u najvećim televizijskim medijima poput ABC-a, CBS-a i NBC-a s prosječnom pokrivenosti od 75 minuta naspram prosječno 35 sekundi koliko je u tim medijima dobio Hod za život.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr