(VIDEO) Najveći prosvjed u Londonu protiv mjera Vlade u pandemiji – građani zabrinuti za ljudska prava

Foto: snimka zaslona

Masovni prosvjed u Londonu organizirao je Pokret za ljudska prava pod imenom Save our Rights (Spasimo naša prava). Pokret smatra da represivne mjere Vlade idu u smjeru u kojem se ugrožavaju ljudska prava i slobode. Prosvjedu su prisustvovale tisuće ljudi usprkos ogromnim kaznama za javna okupljanja veća od šest osoba. 

(VIDEO) Masovni prosvjedi protiv korona-mjera u Londonu i u Jeruzalemu, gdje se poziva premijera da odstupi

Masa građana iz cijele Velike Britanije, u do sada najvećem prosvjedu u Londonu, zahtijeva prestanak ‘lockdowna’ velikog dijela zemlje. Mase su prosvjedovale protiv restriktivnih mjera koje je donijela britanska vlada u borbi protiv koronavirusa, piše The Sun.

To je četvrti prosvjed u Londonu protiv oštrih i represivnih mjera britanske Vlade.

Prosvjednici su se organizirali i povezali preko društvenih mreža jer mainstream mediji uglavnom nastoje minorizirati ili prikazati u negativnom svjetlu. Protestiraju protiv drakonskih kazni za nenošenje maski koje se kreću čak do 10.000 funti, kao i zabrana okupljanja više od šest osoba.

Koje su to vrlo rigorizne mjere u Velikoj Britaniji, koje su razlog zabrinutosti i četvrtog prosvjeda u Londonu, možete pročitati ovdje. 

Masa prosvjednika je započela prosvjed, nimalo slučajno, iz kultnog mjesta za ljudske slobode – čuvenog Speakers Corner u Hyde Parku. To je mjesto koje je simbol očuvanja slobode govora i slobode misli u London i Velikoj Britaniji, a poznato je i diljem svijeta kao mjesto za javne debate, govore i izražavanja slobode misli. Nosili su transparente i natpise koji pozivaju na odbacivanje obveze nošenje maski u javnosti, velikih ograničenja kretanja, zabrana druženja između kućanstava i susjeda, te niz drugih vrlo oštrih mjera.

Prosvjednici smatraju da je ovo način koji utire put prema tiraniji i državnom nadzoru građana.

Louise Creffield, osnivačica Save Our Rights UK, jedne od organizacija koja stoji iza demonstracija, rekla je: „Vjerujemo da važeći propisi o koronavirusu nisu primjereni te da nanose više štete nego koristi. Jako smo zabrinuti i želimo zaštitu ljudskih prava: pravo na privatnost, obiteljski život, tjelesnu autonomiju, medicinske slobode i tako dalje. Nismo zabrinuti samo zbog zaključavanja, već smo zabrinuti zbog kršenja naše privatnosti.”

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/the Sun