Istraživanje pokazalo: Najodgovorniji europski vozači Šveđani, najgori Talijani

Najodgovorniji europski vozači su Šveđani, Talijani su najopasniji, a Grci najnepristojniji, pokazalo je istraživanje koje je u četvrtak objavila francuska tvrtka za održavanje autocesta Vinci autoroutes.

Prema internetskoj anketi koju je na 10.000 Europljana proveo institut Ipsos, njih 31 posto misli da su Talijani opasni vozači, dok to za svoje sunarodnjake misli čak 58 posto Talijana.

Grci su na drugom mjestu iza Talijana, jer ih neodgovornim vozačima smatra 20 posto ispitanika.

Više od polovice – 56 posto ispitanih – priznalo je da se za volanom zna nepristojno ponašati, a najčešće je u pitanju vrijeđanje drugih vozača. U tome prednjače Grci, kojih je čak 74 posto priznalo da se tako ponaša.

Šveđane je najodgovornijim vozačima proglasilo najviše ispitanika – njih 37 posto, a slijede ih Nijemci, Britanci i Nizozemci.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno deset europskih zemalja: Belgija, Francuska, Grčka, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Španjolska, Švedska i Velika Britanija.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah