Ruska kuhinja: Uvjetovana hladnoćom, ruska hrana grije iznutra

Foto: fah

Ruska kuhinja je, čini se, u potpunosti uvjetovana tamošnjom hladnom klimom. Rusi vole hranu koja nudi utjehu, toplinu i dugotrajan osjećaj sitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata.

I nitko ne može previdjeti sveprisutnu ciklu, važan sastojak ruskoga nacionalnog jela – gustog i zasitnog boršča.

U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso. Primjerice okruglice punjene mesom, vrlo su popularne. Kao i piroške različitog punjenja, a posebno su cijenjeni sibirski peljmeni, okruglice s krumpirom i gljivama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.