Sretan Međunarodni dan obitelji!

Međunarodni dan obitelji obilježava se  svake godine u svibnju. Ustanovila ga je i preporučila Skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine.

UN je kao odgovor na promjenu socijalne i gospodarske strukture koje utječe na strukturu i stabilnost obitelji širom svijeta 1994. godinu proglasio Međunarodnom godinom obitelji.

Iste je godine proslavljen i prvi Međunarodni dan obitelji 15. svibnja, ustanovljen 1993., također od UN-a.

Novom Rezolucijom 2002. godine Glavna Skupština UN-a uputila je poziv svim državama da u povodu Dana obitelji pripremaju posebne programe, susrete obitelji, promotivne koncerte i druge sadržaje  na svim razinama, a posebno u lokalnim zajednicama.

Ove godine slavimo 20. godišnjicu Međunarodnog dana obitelji kojim se želi naglasiti važnost obitelji kao temeljne stanice društva. Obitelj – zajednica utemeljena na ljubavi, međusobnom poštivanju i potpori – mjesto je stvaranja najdubljih veza koje traju čitav život. Zajednica solidarna sa starima, koja na svijet donosi djecu, štiti ih, osnažuje i priprema za život u društvu, njegov je temelj i budućnost.

Želimo svim svojim čitateljima sretan Međunarodni dan obitelji te se nadamo se da ćete ga provesti okruženi svojim najmilijima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: 123rtf