Šuker: Jovanović je neprimjerena osoba za dodjelu pehara zbog negativnog stava

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker reagirao je na događaje povezane s finalom Hrvatskog nogometnog kupa potvrdivši kako je donio odluku da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ne može sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara i medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker u priopćenju na službenim stranicama Saveza tvrdi kako ministar Jovanović ima negativan stav prema hrvatskom nogometu što ga čini neprimjerenom osobom da na finalu Hrvatskog kupa sudjeluje u svečanosti dodjele pehara.

“Pozvao sam predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ivu Josipovića na finale Hrvatskog kupa kako bi kao pokrovitelj natjecanja predao pehar pobjedniku. Bio bih najsretniji da je predsjednik osobno to učinio, no zbog međunarodnih obaveza nije mogao sudjelovati na završnoj utakmici.

Kao predsjednik HNS-a donio sam odluku, u okviru nogometnog protokola o kojem odlučuje HNS, kako izaslanik Predsjednika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ne može sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara i medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos Jovanovića hrvatskom nogometu proteklih godina isključivo se manifestirao negativnim stavom prema Hrvatskom nogometnom savezu, nogometnim dužnosnicima i hrvatskom nogometu općenito što ga čini neprimjerenom osobom da na prazniku hrvatskog nogometa, finalu Hrvatskog nogometnog kupa, sudjeluje u svečanosti dodjele pehara,” kazao je Šuker najavivši promjene za iduću sezonu.

“S ciljem dodatne depolitizacije Hrvatskog kupa, od iduće godine iskoristit ćemo komercijalne mogućnosti takvog natjecanja, a pehar će dodijeliti predsjednik uprave tvrtke koja će biti ponosna što sudjeluje u hrvatskom nogometu.

Ovim putem bih još jednom pohvalio navijače Rijeke na sjajnoj atmosferi na Kantridi. Čestitam NK Rijeci na osvajanju Kupa i GNK Dinamu na osvajanju Prvenstva, a sve dobronamjerne navijače i medije pozivam da svoju pažnju skrenu na nogometne terene i ignoriraju pokušaje politizacije hrvatskog nogometa,” zaključio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.