Ponekad svi griješimo, pogotovo u kuhinji, najviše kada su u pitanju namirnice koje je bolje ne držati u hladnjaku već je za njih bolje da ih držite na sobnoj temperaturi, navodi besthealthmag.com.
Neko povrće više voli svjež zrak
Kada je krumpir u pitanju njemu je bolje na toplom. Niže temperature negativno utječu na okus krumpira, stavite ih radije u ostavu u papirnatim vrećicama, plastične vrećice nisu dobre jer zadržavaju vlagu koja utječe na brzo propadanje krumpira. Na taj način većina sorti krumpira može potrajati.
Luku treba zraka, pa ga pohranite u originalnu vrećicu u kojoj je kupljen, na sobnoj temperaturi. Nikako ga nemojte držati blizu krumpira jer on ispušta vlagu i plinove koji mogu negativno utjecati na luk te izazvati truljenje.
Kada je češnjak u pitanju također ga držite u ostavi na sobnoj temperaturi i u nečemu što omogućava protok zraka.
Iako će vam se činiti čudno nemojte rajčice držati u hladnjaku. Tamo mogu dobiti blijedu boju, držite ih stoga na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim vrećicama. Ako želite ubrzati dozrijevanje onda ih držite u papirnatim vrećicama.
Zimske tikvice isto nisu za hladnjak, nego će vam trajati barem oko mjesec dana, ako ih pohranite na sobnoj temperaturi u ostavi.
Griješiti možete i s kruhom i kavom
Kruh se u hladnjaku brzo suši, pa ostavite na sobnoj temperaturi ono što mislite pojesti kroz nekoliko dana, a ostatak stavite u zamrzivač.
Kava nikako nije za hladnjak jer on tvara kondenzaciju što može utjecati na okus mljevene kave i kave u zrnu. Kavu je najbolje pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi u ostavi.