Željko Pervan o vjeri: ‘Ne mogu zaspati prije nego se pomolim’

Foto: snimka zaslona

Željko Pervan, popularni hrvatski komičar za bitno.net otkrio je da je vjernik i da se svaku večer pomoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ta ljubav znači ‘Ne želim Te razočarati’. Ja papirić iz auta ne bacam samo zbog Krista. Zamisli koja glupost. Ne jedem petkom meso. Za sto milijuna eura ne bih to učinio nikad. Ne mogu zaspati da se ne pomolim i upalim svijeću. Nema šanse. Jednom sam u tri ujutro sjeo u auto i išao po dućanima tražiti svijeću. Neke stvari koje sam mu rekao i obećao nema teorije da prekršim. Mogu ja zaspati, ali se trgnem. Nisam se pomolio – odmah panika.”, izjavio je Pernar.

Vjera je poziv

Ističe da je vjera “poziv, kucanje. Ulazak Krista u život nije programiran. Čovjek počne osjećati prisutnost, uzročno-posljedični niz svega. U mom primjeru osobnog rasta u vjeri prvo je bilo promišljanje, pa godinu dana čitanja Novog zavjeta koji se od čitanja toliko raspao da sam ga morao selotejpom oblijepiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je i da ne voli ljude ‘daviti’ govorom o vjeri, ali kad god ga se pita rado daje svoje vjerničko svjedočanstvo.

>(VIDEO) Željko Pervan u Bujici: “Nije Juncker štipnuo Plenkovića, nego je Bruxelles štipnuo Hrvatsku za stražnjicu”

“Nema tu ‘ja sam odlučio vjerovati’. Poznajem odlične ljude koji ne vjeruju. Jednostavno kažu: ‘Ja ne mogu vjerovati’. Ne može se na silu, to bi bilo licemjerno.“, rekao je Pervan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je Bog u nama “kad treba djelovati prema drugom, čovjeku, prema slabijima, prema životinjama, prema pruženim rukama, e tu je on. Onda te on usmjerava ili te usmjerava ljubav prema njemu”, i dodao:

“Neki kažu ‘Nema dokaza za Boga’. Pa nisam rekao da znam da ima Boga, nego da vjerujem. Da kažem da znam da ima Boga, onda bih trebao dokaz, ali ako kažem da vjerujem, onda je upravo suprotno jer vjerujem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.