Župljani župe sv. Ane Brgat slave svoju zaštitnicu

Foto: Bracodbk, (CC BY-SA 3.0)

U utorak 26. srpnja župljani župe sv. Ane Brgat slave svoju zaštitnicu. Na sam spomendan u župnoj crkvi svečano misno slavlje u 10 sati predvodit će dekan Konavoskog dekanata don Josip Mazarekić, župnik župe Presvetog Trojstva Gruda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti dan mise će biti još u 7,30 sati, predvodit će don Mato Karamatić župnik župe sv. Nikole Cavtat, i u 19 sati, predvodit će župnik župe sv. Ane Brgat don Nikola Berišić.

Dan prije u ponedjeljak, 25. srpnja, u 19,30 sat bit će misa i mogućnost za ispovijed, a ujedno će se i otvoriti vrata milosrđa u župnoj crkvi.

U 21 sat predviđen je koncert klape Amfora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župa sv. Ane

Župna crkva sv. Ane je građena od 1912. g. Dovršena je i posvećena 1914. g.

Prije gradnje ove župne crkve, matična je crkva bila ˝stara sv. Ana˝, nekoć crkva sv. Petke, uz koju se formiralo župno groblje. Stara matica je postala premalena i trošna, stoga se gradila nova crkva, koja je podnijela strahovit bijes četnika 1991./92. g. ‘Bijela brgatska golubica’ bila je teško ranjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnom crkvom je ponovno za pet godina bila stara crkva sv. Ane, dok je 1997. nova ponovno zasjala u svoj svojoj ljepoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.