EI Baku: Lucija Zaninović deklasirala Mađaricu Ivett Gonda i osvojila broncu

Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma na Europskim igrama u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija je u borbi za broncu deklasirala Mađaricu Ivett Gonda 9-1. Zanimljivo, Gonda je od 1995. do 2013. nastupala za Kanadu i sudjelovala je na Pan-američkim igrama u Rio de Janeiru (2007) i Guadalajari (2011) osvojivši zlato i broncu. Međutim, na Europskim igrama je ostala bez odličja.

Ponekad jednostavno nije išlo

“Bilo je naporno i teško. Žao mi je što sam se probudila tek u zadnje dvije borbe. Znam da sam s takvim borbama trebala stajati na najvišem postolju. Međutim, to je sport. Ne možeš uvijek dati ono što želiš. Dogode se oscilacije u danu. Mene je to danas uhvatilo u drugoj borbi,” kazala je Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaninović je otvorila natjecanje pobjedom protiv Slovakinje Terezije Pavkove 14-2, međutim u četvrtfinalu je izgubila od Srpkinje Tijane Bogdanović 1-2. Kako je Bogdanović stigla do finala, povukla je Luciju u repesaž. Osvajačica bronce na OI u Londonu je u prvoj borbi repesaža porazila Belgijanku Indru Craen 7-3, a potom u borbi za broncu bila još uvjerljivija.

Lucija je bila postavljena za prvu nositeljicu, a pomalo neobično niti jedna od prve četiri nositeljice nije stigla do finala.

“Bio je to loš dan za nositeljice. Novi sustav zahtjeva puno turnira, prije mjesec dana je bilo svjetsko prvenstvo i ne možete za sve tempirati formu,” dodala je Lucija koja se nalazi na prvom mjestu svjetske ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana taekwondo natjecanja na Europskim igrama u Bakuu u srijedu, 17. lipnja nastupaju Ana Zaninović (-57 kg) i Filip Grgić (-68 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.