Rummenigge nezadovoljan procesom donošenja odluka unutar FIFA-e: Donse se bez razmatranja

Foto: fah

Proces donošenja odluka unutar FIFA-e koji je doveo da se broj sudionika na svjetskom prvenstvu poveća na 48 počevši od 2026. godine je neprihvatljiv, izjavio je u utorak predsjednik Europske klupske udruge (ECA) Karl-Heinz Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska klupska udruga koja predstavlja 220 nogometnih klubova, protivi se odluci FIFA-e koju je Rummenigge, bivši njemački reprezentativac, a također i izvršni direktor minhenskog Bayerna, ranije ocijenio kao “besmislenu”.

Rummenigge je u utorak kazao da je i tranparentnost unutar FIFA-e koja donosi odluke bez razmatranja također problem.

“Vjerujem da je jasno kako FIFA zna da smo mi nezadovoljni povećanjem broja sudionika SP-a za 50 posto”, rekao je Rummenigge novinarima nakon skupštine ECA-a u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je činjenica. Način na koji se donose odluke i transparentnost nisu prihvatljivi s našeg stajališta. Oni koriste naše igrače i naše djelatnike za svjetsko prvenstvo. Imamo svako pravo da nađemo rješenje”, dodao je.

FIFA je u siječnju izglasala da će se od SP-a 2026. povećati broj sudionika sa 32 na 48, ispunjavajući tako izborno obećanje glavnog tajnika svjetske nogometne federacije Giannija Infantina koji je izabran prošle godine.

FIFA tvrdi da prvenstvo neće trajati dulje nego što traje sada, ali su veliki klubovi posebno ljuti zbog mogućnosti da izgube igrače koji su dužni nastupati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi su se već žalili na ionako prepun raspored međunarodnih utakmica na koje moraju puštati svoje igrače.

“Sada posebno pozivam FIFA-u i UEFA-u da smanje broj međunarodnih utakmica. Došli smo do točke u kojoj igrači igraju previše utakmica”, istaknuo je Rummenigge, dodajući kako bi te dvije organizacije trebale više misliti o nogometu, a manje o politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.