Istraživanje: Žene najviše žele postati majke kada…

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu Bocconi u Italiji pokazalo je kako je majčinstvo zarazno – pokazalo se kako žene imaju veću potrebu za djetetom nakon što otkriju da su njihove srednjoškolske prijateljice postale majke, navodi dailymail.co.uk.

“To je najizraženije po završetku srednje škole, a vrhunac doseže dvije godine kasnije. Nakon toga se s vremenom smanjuje sve dok dugoročno ne postane zanemariva”, objašnjava koautorica studije Nicoletta Balbo.

Pojasnila je da istraživanje pokazuje da odluke o potomstvu nisu samo pod utjecajem individualnih sklonosti koje imamo, već i društva u kojem se krećemo i od kojeg čujemo različite stvari. Tako prijateljice utječu na neke odluke i ponašanje pojedinca baš kao što društvo u kojem se krećemo može utjecati i na to hoćemo li pušiti, piti i slično.

“Biti okružen prijateljicama koje su već majke stvara neku vrstu pritiska na ženu da bi sama trebala roditi”, kaže Balbo. Ona tvrdi i da prijateljice mogu biti odličan izvor i podrška majčinstvu svojim iskustvom, savjetima i podrškom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dailymail.co.uk
Photo: Ⅿeagan/flickr