Šesti Hod za život u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Imotskom i Sisku

Hod za život
Foto: Narod.hr

„Ove godine Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se po šesti put u svibnju i lipnju – u dva nova grada – Imotskom i Slavonskom Brodu“, rekao je Luka Hudinčec, koordinator Hoda za životu Zagrebu na konferenciji za medije ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Naglasio je da će ovu subotu, 15. svibnja, prvi ovogodišnji Hod za život održava se u Osijeku. Okupljanje je u 11 sati na Školjki, U sljedeću subotu hodamo za život po prvi put u našem predivnom Slavonskom Brodu, 22. svibnja, okupljanje je u 11 sati pred ŠC Vijuška, a zadnju subotu u svibnju hodamo za zaštitu života od začeća do prirodne smrti – bez diskriminacije u Zagrebu i po prvi putu Imotskome.  U Zagrebu se  29. svibnja okupljamo ispred HNK, na Trgu Republike Hrvatske u 11 sati, a podupiratelji zakonske i svake druge zaštite života u Imotskom se okupljaju u 10 i 30 sati na trgu dr. Franje Tuđmana (stari kolodvor). U Sisku će se Hod za život održati u lipnju, a u ostalim gradovima na jesen, objasnio je Luka Hudinčec, koordinator za Zagreb.

„Statistike pokazuju da dvije trećine žena koje su učinile pobačaj na to su se odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline“, ističe Hudinčec. Odgovornost je svih nas da stvorimo društvo koje vrednuje i čuva život. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku, rekao je Hudinčec.

Mnogi od nas angažirani smo i na mnogim drugim aktivnostima u cilju poboljšanja pomoći majkama, obiteljima, radnicima, osobama starije životne dobi jer samim time što živimo u demokratskom društvu suodgovorni smo za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši politički predstavnici, naglasio je Hudinčec.

Svatko od nas ima društvenu odgovornost reći da se protivi prekidanju života nerođene djece ili ideji da bi se stare ljude ubijalo kroz eutanaziju, istaknula je Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

„Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije“, rekla je Kotnik.

Istaknula je da je znanost dokazala da ljudski život počinje začećem i da svaki građanin ima pravo na točne informacije o životu nerođenog djeteta: da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna od začeća svi organi su u funkciji, 10 tjedana od začeća nerođeno dijete ima otisak prsta, a u istom tjednu kad je dopušten pobačaj u Hrvatskoj, prilikom pobačaja dijete osjeća bol, s 12 tjedana starosti dijete se smije.

„Hodom za život želimo potaknuti donositelje odluka da ulažu u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, da omoguće majkama fleksibilnije radno vrijeme, omoguće svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak“, rekla je Kotnik.

Uz Hudinčec i Kotnik, predstavnice Hoda za život u Imotskom i Sisku, Terezija Tržić i Kristina Kolovrat pozvale su volontere da se pridruže u organizaciji Hoda u ova dva grada na Facebook stranicama Hodova za život u Imotskom i Sisku. Prijave za ostale gradove su također moguće putem Facebook stranica, a sve koji se žele uključiti u organizaciju Hoda za život u Zagrebu mogu se prijaviti OVDJE.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr