Karizmatični kardinal Sarah tvrdi – i daje tri ključna razloga zbog kojih – Europa propada!

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U jednom intervjuu koji je nedavno dao za talijanske novine kardinal Robert Sarah, pročelnik Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu, rekao je sljedeće riječi o Zapadu koje bi nas svakako trebale navesti na promišljanje:

„Najveću brigu izaziva to što je Europa izgubila smisao svojega podrijetla.

Izgubila je svoje korijene. A stablo koje nema korijenje, umire. Bojim se da Zapad umire. Ima mnoštvo naznaka. Urušavanje nataliteta, primjerice. A potom, preplavljuju vas druge kulture, drugi narodi koji će vas nadmašiti po broju i posvema izmijeniti vašu kulturu, vaša uvjerenja, vaše vrijednosti. Postoji također, kako se i vidi, ova (vaša) bojazan za koju vrijede samo tehnologija i samo novac. Ne postoji više nikakva druga vrijednost“.

Ova izjava može se sažeti u tri točke koje, po kardinalu Sarahu, jasno indiciraju put Europe prema katastrofi:

– Demografsko urušavanje

– Preplavljanje Europe drugim kulturama i drugim narodima

– Boga je zamijenio bog materijalizma i novca

Treba istaći da je Robert Sarah jedan od najomiljenijih crkvenih prelata u svijetu, te da dolazi iz Afrike gdje katolicizam i kršćanstvo proživljava renesansu i apostolat koji još nije viđen od prvih dana crkve.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/www.corrispondenzaromana.it