Liberalna mladež Švedske zahtjeva legalizaciju incesta i nekrofilije

Liberalna mladež Švedske (LUF), krilo švedske stranke Liberali, izglasala je na skupu u nedjelju zahtjev za legalizaciju incesta među braćom i sestrama i nekrofilije.

 Na taj su se zahtjev, kao dio akcijskog plana Liberalne mladeži, odlučili jer “mi mislimo da zakon ne treba moralizirati o tome s kime će se ljudi imati spolni odnos”, rekla je Cecila Johnsson, predsjednica Liberlane mladeži u Stockholmu, za portal Aftonbladet. “Mi mislimo da bi trebalo biti ok da braća i sestre iznad 15 godina imaju sporazumni seks jedno s drugim. Mi smo krilo mladih i naš je zadatak ići jedan korak dalje.” Legalizaciju incesta kao točku akcijskog akcijskog plana Liberalne mladeži branila je riječima: “Jedino što smo se odlučili tiče se seksa između braće i sestara, a ne između roditelja i djece.” Što se tiče legalizacije nekrofilije, Johnsson je ustvrdila: “ Svatko bi trebao imati kontrolu nad svojim tijelom, čak i kada je netko mrtav. Ako želiš dati svoje ostatke muzeju ili znanosti, ili ako želiš ostaviti svoje ostatke nekome da spava s njima, to bi trebalo biti ok. Razumijem da to [nekrofilija i incest] može biti poimano kao neobično i odvratno, ali zakonodavstvo ne može biti temeljeno na tome što je to [poimano kao] odvratno”, opravdavala je Johnsson.

 Glasnogovornik švedskih liberala izjavio je u ponedjeljak da stranka ne podupire krilo mladih u tom zahtjevu, te da stranka želi da i incest i nekrofilija ostanu ilegalni. Švedski Liberali trenutno imaju 19 od 349 mjesta u švedskom parlamentu, osvojivši na izborima u 2014. godine 337.773 glasova.

 U Hrvatskoj su “korak naprijed” napravili Mladi HNS-a kada su u 2012. i 2013. provodili kampanju za legalizaciju prostitucije, lakih droga i eutanazije. “Cilj, ali i dužnost liberalne opcije je da bude korak ispred ostalih i trudimo se to postići”, rekao je u 2013. na konferenciji za medije u Središnjem uredu HNS-a predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar, predstavljajući kampanju Mladih HNS-a za legalizaciju prostitucije i promoviranje drugih stavova mladih te političke stranke. Naglasio je da se neće libiti govoriti o stavovima Mladih HNS-a ma koliko, poput legalizacije prostitucije i lakih droga, ti stavovi bili tabu tema u našem društvu, prenosi tportal. Za razliku od njihovih švedskih kolega, Mladi HNS-a su tvrdili da ih podržava vrh stranke. “Nužno je i da u nekim stvarima mladi imaju i drugačije, možda i revolucionarnije stavove od starih jer u protivnom ne bi bili ni potrebni’, tvrdila je u 2013. bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah