Foto: www.actuall.com

Veliki autobus koji prosvjeduje protiv širenja rodne ideologije kruži Španjolskom, na ogorčenje ljevičarskih aktivista, javlja actuall.com.

Madridska policija zaplijenila je autobus, a oni su nastavili s kamp kućicom, navodi elpais.com.

Riječ je o kampanji kojom se želi istaknuti pravo roditelja da odlučuju o odgoju svoje djece i slobodi govora. I to je veliki dio njihovog uspjeha borbe za pravo na točne informacije.

Autobus sa sloganom „Dječaci imaju penise. Djevojčice imaju vagine. Ne dajte se prevariti,” u ponedjeljak je obišao Madrid, a bilo je predviđeno da tijekom sljedećeg tjedna posjeti glavne gradove diljem sjevera i istoka Španjolske.

Dnevne novine El Mundo javljaju kako je konzervativna skupina HazteOír.org platila za autobus u pokušaju borbe protiv kampanje aktivista za prava transrodnih osoba putem plakata koji prikazuju golu djecu sa spolnim organima suprotnog spola. Slogan na vozilu također objavljuje: „Ako ste rođeni kao muškarac, muškarac ste. Ako ste žena, i dalje ćete biti žena.”
„Naš je cilj odbaciti zakone o seksualnoj indoktrinaciji donesene u više regija sa svrhom promicanja seksualne raznolikosti među maloljetnicima, čime se ugrožava sloboda obrazovanja i pravo roditelja da obrazuju svoju djecu (kako oni smatraju prikladnim)”, rekli su iz organizacije.

Također je zamišljeno da autobus promiče knjigu „Jeste li znali što žele učiti Vaše dijete u školi?” koja pokazuje „stvarnost” onoga što zakoni o rodnoj raznolikosti zapravo znače.

Svog prvog dana na cesti u Madridu, autobus je izazvao ogorčenje među ljevičarima, a skupina zagovaratelja prava transrodnih osoba, Platform for trans Rights pozvala je državnog tužitelja da se umiješa i zaustavi „transfobnu” kampanju.
Mar Cambrollé, predsjednica ove skupine, nazvala je kampanju „nekažnjenim činom mržnje i fobije upućenim protiv transrodnih osoba” i „novim napadom protiv raznolikosti i ljudskih prava.”

Kampanja je nastala nakon što je skupina Chrysallis diljem gradova sjeverne Španjolske, uključujući Bilbao, San Sebastián i Pamplonu, istaknula plakate koji prikazuju djecu sa spolnim organima suprotnog spola iznad slogana: „Postoje djevojčice s penisima i dječaci s vaginama. To je jednostavno tako.”

Plakate je financirao anonimni američki donator, koji je dao 28 000 eura kako bi ovoj skupini pomogao da proširi poruku.

Izvor: narod.hr/www.actuall.com/