Klešić: od 318 državnih revizija 193 uvjetnih i jedno nepovoljno mišljenje

Glavni državni revizor Ivan Klešić rekao je danas kako je u prošloj godini izvršeno 318 revizija, od čega 269 financijskih i 49 posebnih te je izraženo 75 bezuvjetnih, 193 uvjetnih i jedno nepovoljno mišljenje.

“Za utvrđene nepravilnosti dano je 1615 naloga i preporuka,  a od 1056 naloga i preporuka danih u prethodnoj reviziji, postupljeno po 46 posto”, rekao je Klešić podnoseći Hrvatskom saboru izvješće o radu svog ureda za 2013. godinu.

Klešić je izvijestio kako je obavljena revizija godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za 2012. godinu i revizije 29 proračunskih korisnika.

“O godišnjem izvještaju o izvršenju državnog proračuna za 2012. godinu je izraženo uvjetno mišljenje, a o financijskim izvještajima i poslovanju proračunskih korisnika je izraženo 14 bezuvjetnih i 15 uvjetnih mišljenja”, naveo je glavni državni revizor.

Izvijestio je i kako je obavljena financijska revizija 81 lokalne jedinice, o čijim je financijskim izvještajima i poslovanju izraženo 17 bezuvjetnih te 64 uvjetna mišljenja.

Uspoređujući broj uvjetnih i bezuvjetnih mišljenja izraženih u aktualnom i prethodnom izvještajnom razdoblju, Klešić je rekao kako je uočen trend smanjenja broja subjekata za čije je poslovanje i financijske izvještaje izraženo uvjetno mišljenje.

“Objavljivanjem izvješća povećava se transparentnost ali i odgovornost onih koji odlučuju o sredstvima”, zaključio je glavni državni revizor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: narod.hr