Novi natječaj za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice

Nakon što u prethodnom nije izabran niti jedan kandidat, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je novi natječaj za direktora/direktoricu Glavnog ureda HTZ-a, a prijave se mogu podnijeti najkasnije do 4. srpnja. Ministar turizma Darko Lorencin na Hrvatskom je radiju najavio da će proces izbora novog predsjednika Hrvatske turističke zajednice završiti do sredine idućeg mjeseca.

Lorencin je naglasio da traže stručnjaka, a li i da “nema govora” o tome da se tu umiješala politika.

Nakon što je Turističko vijeće HTZ-a na čelu s ministrom turizma 14. ožujka smijenilo dotadašnju direktoricu Meri Matešić, prvi natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a objavljen je 10. travnja i bio je otvoren 30 dana. Na taj je natječaj stiglo šest prijava, od čega pet valjanih.

U natječaju koji je objavljen danas u dnevnom tisku među osnovnim uvjetima koje kandidati moraju ispuniti za radno mjesto direktora/direktorice Glavnog ureda HTZ-a su završen preddiplomski i diplomski studij, da ima najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima te da aktivno zna jedan i poznaje bar još jedan svjetski jezik.

Kandidati moraju priložiti i prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednu godinu, u kojem je potrebno, kako se navodi u natječaju, obraditi teme koje se odnose na razvoj ponude i upravljanje destinacijom, strateško planiranje i marketing, s posebnim naglaskom na marketinšku strategiju hrvatskog turizma. Uz to, u prijedlogu programa potrebno je obraditi i temu reorganizacije i aktivnosti mreže predstavništva HTZ-a u inozemstvu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hrt/narod.hr
Photo: narod.hr