Smanjivanje plaća, veće trošarine, naknade, manje subvencija?

Vlada danas nije donijela smjernice za smanjenje deficita za još milijardu i 300 milijuna kuna, koliko traži Bruxelles. Kome će se i koliko rezati, znat ćemo za tjedan dana. Tek se nagađa o diranju u plaće i dizanju trošarina, objavio je HRT.

Dvadeset lipa veće trošarine na benzin, naknade za mobilnu telefoniju, manje subvencija i investicija u cestogradnji, ukidanje dodataka na plaće te rezanje direktorskih primanja dio je mjera koje razmatraju u Vladi i planiraju krpati proračunsku rupu. Točnije, neće ju pokrpati Vlada nego, naravno, građani i gospodarstvo.

No ni građani ni gospodarstvo ne mogu podnijeti više ni kunu novih opterećenja.

Kakve namete još možemo očekivati nije mogao odgovoriti ministar financija Slavko Linić jer ga na sjednici Vlade nije bilo. Otputovao je u Ameriku na zasjedanje Svjetske banke i MMF-a, javlja HRT.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hrt
Photo: narod.hr