T-HT-u neto dobit pala 15 posto, dividenda po dionici 9, lani 20 kuna

T-HT će i u ovoj godini isplatiti dividendu, ali samo 9 kuna po dionici, za razliku od lanjskih 20,51 kunu.

T­-HT neće cjelokupnu dobit utrošiti za isplatu dividendi nego 51,5 posto, a ostatak će reinvestirati, stoji u objavljenim poslovnim rezultatima.

THT ima dvjestotinjak tisuća malih dioničara, a odluka o isplati dividendi je zapravo prvi potez novog šefa kompanije, Davora Tomaškovića, koji je zamijenio Ivicu Mudrinića. Kompaniji je u 2013. neto dobit pala 15 posto, iznosi 1,44 milijarde kuna, što predstavlja pad od 15 posto u odnosu na 2012. godinu.

Kapitalna ulaganja tijekom 2013. godine iznosila su 1,43 milijarde kuna, što predstavlja povećanje od 20,8 posto. T-HT je nastavio s ulaganjima u IP transformaciju i izgradnju infrastrukture za mobilni širokopojasni prijenos, uključujući LTE (4G).

Kako bi promijenio trend pada poslovnih rezultata i osigurao dugoročnu vrijednost za dioničare T-HT namjerava intenzivirati ulaganja u razvoj kompanije – ulaganjem u razvoj infrastrukture i regionalnim širenjem poslovanja kompanije, kažu u T-HT-u.

Zato Grupa predlaže da se 736.961.436 kuna ostvarene neto dobiti isplati dioničarima kroz dividendu, što iznosi 9 kuna po dionici. Na taj se način predlaže isplata 51,5% ostvarene dobiti dioničarima, dok se 48,5% dobiti reinvestira. Za reinvestiranje je tako predloženo 694 milijuna kuna, za što će se povećati temeljni kapital kompanije.

Intenziviranje ulaganja u razvoj infrastrukture i regionalni iskorak kompanije za dioničare osigurava dugoročnu vrijednost, a kompaniji otvara priliku za daljnji rast i dobre poslovne rezultate. Ulaganja će biti usmjerena na: razvoj infrastrukture i podizanje kvalitete usluga T-HT-a, realizaciju potencijalnih prilika regionalne ekspanzije kao i na širenje poslovanja putem ponuda proizvoda i usluga u regiji, stoji na internetskoj stranici T-HT-a.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: t-ht