Foto: facebook

“Neki kandidati za gradonačelnike iz HDZ-a su ovih dana odlučili bildati svoje stranačke dionice tako što u recentnim intervjuima napadaju člana Predsjedništva HDZ-a, Zlatka Hasanbegovića zbog njegovog nesudjelovanja u ratu, iako im stranački šef kojem se nastoje ulizati u isto vrijeme kad je Hasan još bio maturant (rođ 1973.) , a šef punoljetni apsolvent nije bio u istoj državi gdje se odvijao rat za neovisnost, a kamoli na frontu. Prešućuje se pri tom i činjenica kako je Hasanbegović, za razliku od voljenog vođe, nakon studija makar odslužio vojnik rok i to “u 9. gardijskoj brigadi kao običan pješak, prašinar”.
Nije ga pri tom spriječila niti dioptrija niti anemija.
#LucaToni #istinomUčelo #hdz”, napisala je na svom Facebook profilu Bernarda Holjevac komentirajući riječi Ivane Šojat, HDZ-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Osijeka.

“…drugari iz Indexa u obrani koleginice iz Regional Expressa!
Odabarao – Andrej Plenković!
(Ja sam sa 20 bila luda k’o šiba. Bila sam u HOS-u. Netko bi to mogao izvući iz konteksta i reći da sam klerofašist, nosila sam i krunicu oko vrata. No ja sam se od svojih ekstremnih stavova ubrzo ohladila. – IŠ)”, pisala je ranije.

Ivana Šojat napala Hasanbegovića jer nije otišao u rat sa 18, ali ne i Plenkovića koji nije otišao sa 21 godinu?

Podsjetimo, spisateljica Ivana Šojat, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, koja je za vrijeme Domovinskog rata bila dragovoljka HOS-a, u raspravi na Facebooku žestoko se okomila na dr. Zlatka Hasanbegovića, prozvala ga manekenom i osobom koja šteti Hrvatskoj.

“Hasanbegović nije bio dragovoljac. Sad glumi većeg katolika od Pape i šteti Hrvatskoj. Moji suborci i ja smo smo poentirali 91. Vaš junak je tad bio maneken”, odgovorila je Šojat na pitanje što točno zamjera Hasanbegoviću, dodavši kako “kape i razmetanja nisu nikoga nahranili”.

Izvor: narod.hr