Božinović: Politička eutanazija HNS-a nije u interesu HDZ-a

Foto: Fah

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je dao intervju Večernjem listu. U prvom planu su još uvijek požari koji su se približili Splitu na više nego opasnu udaljenost.

Plenković i Božinović: Jesu li požar iskoristili da se ‘riješe’ generala Krstičevića?

“Siguran sam da je intervencija vatrogasaca bila pravodobna i da su postupili prema protokolima. Upućena je pomoć i vojske i policije. Osobno sam svjedočio da su ekipe na terenu bile suočene s naletima orkanske bure koja je nestalnošću smjera te velikom brzinom širila požar, nisu mogli letjeti kanaderi, a nepristupačan teren otežavao je gašenje požara”.

Tko je Davor Božinović, desna ruka Andreja Plenkovića?

Bilo je spomenuta Hrvatska narodna stranka, najnoviji koalicijski partner HDZ-a. Božinović drži da njegovoj stranci nije u interesu politička eutanazija HNS-a.

“Siguran sam da će kolege iz HNS-a biti vidljivi u Vladi. Prostora svakako ima”, dodao je Božinović. Rekao je i da se “politička paradigma mijenja, koalicije će u budućnosti sve više biti programatske, a sve manje ideološke”.

“Svima nam je u interesu boljitak građana, veći standard i zaštita nacionalnih interesa, a na tom su tragu moguće različite kombinacije uz jasnu ulogu HDZ-a, koji će još dugo biti vodeća snaga u Hrvatskoj”, zaključio je Božinović.

Božinović: HNS nam je prihvatljiv!

Podsjetimo, prije koaliranja s HNS-om na pitanje novinara jesu li mogući koalicija ili potpora manjinskoj Vladi rekao je: “Ne bih u detalje, izbor je na partnerima. HDZ ima dovoljno kapaciteta, dovoljnu snagu.”

Upitan bi li HDZ-ovo biračko tijelo podnijelo bilo kakvu suradnju s HNS-om odgovara:

“Kako sam kazao vodimo pregovore sa strankama, koje mogu ili ne mogu prihvatiti vidjet ćemo. One koje budu pokazale političku zrelost i nacionalnu odgovornost bit će prepoznati kao partneri”, rekao je.

Posljednje pitanje o ovoj temi bilo je uključuje li to i HNS.

“Ja ne isključujem nikoga”, jasan je bio Božinović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr