Foto: narod.hr

Skupina feministkinja otvorenim pismom “Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena” osvrnula se na ratifikaciju Istanbulske konvencije  te navode kako je cilj različitih “ultrakonzervativnih snaga” izbacivanje pojma “rod” i onemogućavanje borbe protiv uzroka nasilja nad ženama”.

Feministkinje napadaju: ‘Istanbulska konvencija štiti žene, rodna ideologija je u glavama ultrakonzervativaca’

Iz udruge U ime obitelji upozoravaju kako upravo Istanbulska konvencija, kao prvi međunarodni dokument koji uvodi i definira termin roda, sadrži odredbe koje bi imale loše posljedice na žene, obrazovanje, odgoj djece, društvo u cijelini…

Istanbulska konvencija – Podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije

Članica Upravnoga odbora udruge U ime obitelji dr. Natalija Kanački istaknula je za što se UiO zapravo zalaže:

“Udruga U ime obitelji zalaže se za maksimalno visoke standarde zaštite žena od zlostavljanja. Smatramo da se Istanbulska konvencija koristi kao paravan da bi se rodna ideologija kroz najranjiviju skupinu, a to su zlostavljane žene, pokušala ugraditi u hrvatske zakone. Od 28 država članica Europske unije, 14 ih je potpisalo, odnosno ratificiralo konvenciju, a 14 još uvijek nije jer ih, kao i nas, muči definicija roda i posljedice nametanja rodne ideologije kroz obrazovni sustav i zakone. U ime obitelji je spremna podržati ratifikaciju ukoliko se izbace članci koji se odnose na rodnu ideologiju. Feminističke udruge financirane iz državnih sredstava optužile su U ime obitelji da vrši pritiske protiv Istanbulske konvencije. Udruga U ime obitelji informira javnost o svemu što je danas poznato o Istanbulskoj konveniji, objašnjavamo iskustva zemalja u kojima je rodna ideologija ušla u obrazovni sustav i kakve posljedice to ima na djecu i cijelo društvo. Iznošenje točnih informacija nije pritisak, već obaveza svih aktivnih u civilnom društvu.”, zaključila je dr. Kanački.

UiO na javnoj raspravi: Istanbulska konvencija utemeljena je u rodnoj ideologiji

Izvor: narod.hr