GONG poziva na prijavljivanje volontera odnosno ‘nepravilnosti oko prikupljanja potpisa’

Foto: Fah

“S obzirom na upite građana GONG-u o tome gdje i kako prijaviti nepravilnosti oko prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma, u ovom članku se objašnjava što točno razni propisi (ne)pojašnjavaju. Ujedno objavljujemo kontakte državnih tijela kojima se građani mogu obratiti s konkretnim upitima i prijavama”, objavila je nevladina udruga GONG („Građani organizirano nadziru glasanje“) pozivajući na prijavljivanje volontera koji prikupljaju potpise za referendumsku inicijativu Narod odlučuje, koja je usmjerena na izmjene izbornog zakonodavstva.

> GONG, zajedno s HDZ-om i SDP-om, protiv GI Narod odlučuje

GONG bi trebala biti neprofitna i od javnih tijela neovisna organizacija, koja djeluje bez sudjelovanja vlasti. No financiraju se iz državnog proračuna i dobro žive praveći se da rade u interesu građana, dok žele cenzurirati neistomišljenike. Financiraju se također iz donacija Sorosevog Otvorenog društva.

> U čije ime govori Stanković kojeg financiraju svi hrvatski građani kroz pretplatu

Nevladina udruga GONG u više navrata pokazala je svoju pristranost aktivno zauzevši stranu na referendumu o braku, također, bili su protiv referenduma o izbornom sustavu i nisu imali primjerice promatrače na terenu na predsjedničkim izborima. Primjerice udruga “U ime obitelji” imala je 682 promatrača.

> SDP-ov Glavašević napada Narod odlučuje

Uz to, pokazali su i svoju nestručnost kada su prozvali DIP ili kada su ustvrdili da je predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović “kršenjem propisa ozbiljno ugrozila integritet izbornog procesa”.

> ESLJP: Grabar-Kitarović imala je pravo slikati glasački listić

> Još jedan GONG-ov gaf? – DIP odbacio njihove prozivke

Također, Dragan Zelić iz GONG-a, koji je prisustvovao i javnim razgovorima s kandidatima za izbor jednog suca Ustavnog suda 2011. godine, pet godina kasnije opet zauzima mjesto uz članove Odbora, o čemu smo izvijestili ovdje.

Do sada se manje-više pretpostavljalo da GONG, nastao prije više od dvadeset godina, 1997., zapravo prikrivena ekspozitura tzv. lijevo-liberalne političke opcije, te parapolitička organizacija koja je potpuno izgubila vjerodostojnost kada je na legalnom referendumu o braku zauzela jednu stranu, no pravo lice udruge pokazalo se nedavno kada je objavljeno da novi SDP-ov koordinator za medije od 1. svibnja postaje Dragan Zelić. Zelić je inače bio gotovo dva desetljeća visoko pozicionirani dužnosnik i izvršni direktor GONG-a.

Udruga GONG član je Platforme 112 i za vrijeme SDP-ove vlasti primala je izdašna sredstva iz državnog proračuna te je podupirala ideološke pothvate SDP-ove Vlade Zorana Milanovića.

> GONG je stranačku neutralnost odbacio još kad se izjasnio protiv referenduma za promjenu izbornog sustava

> Slučaj Zelić pokazuje: Hrvatskoj treba novi izborni zakon

> Postoji li i od kada tajna veza Zelića, GONG-a i SDP-a?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr