Hina prenijela lako provjerljive neistine Nebojše Zelića: Pročitajte kako im je odgovorila udruga U ime obitelji!

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Hina je 8. rujna 2017, u 13:22 sati, objavila vijest pod naslovom „ISPRAVAK VIJESTI: Fališ: Okrugli stol ‘Ima li Bog crkvu?’“, u kojoj je prenijela niz neistina o udruzi U ime obitelji koje je na okruglom stolu “Ima li Bog crkvu” u petak u Šibeniku, u sklopu Druge večeri Festivala alternative i ljevice Šibenik, iznio g. Nebojša Zelić.

Nebojša Zelić, docent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, rekao je da se “Crkva često ponaša kao politički djelatnik vezan uz desne opcije”.

“Država je uzimala posao crkvi koja nije podržavala intencije lijevih agendi koje su pokušale ponuditi institucije javnog dobra”, rekao je Zelić koji je udrugu U ime obitelji nazvao “parareligijskim udruženjem”, te govorio o “njihovom utjecaju na sekularizaciju”.

“Svi oni traže tu famoznu riječ zajedništvo u religijskom i nacionalnom identitetu, umjesto u zajedničkom rješavanju socijalnih pitanja. ‘U ime obitelji’ su ukrali ono što je tradicionalno bilo vezano uz ljevicu, a to je politički aktivizam u civilnom društvu koji se zalagao za prava drugih. Sada oni koriste sva sredstva koje je koristilo tradicionalno civilno društvo, i to da bi oduzeli prava drugima. Imamo demokraciju u kojoj većina donosi odluke i krši povijesno liberalna prava, a to čine u ‘U ime obitelji'”, rekao je Zelić.

Odgovor Udruge U ime obitelji, koji potpisuje predsjednica udruge Željka Markić, a koje je Hina objavila 8. rujna 2017. godine u 15:25 pod naslovom “Markić: Zelić iznio niz neistina o udruzi U ime obitelji”, na ove tvrdnje donosimo u cijelosti:

„1. Nije istina da udruga U ime obitelji ne zagovara zajedništvo u religijskom i
nacionalnom identitetu – zagovara zajedništvo među svim građanima RH koje se temelji na
poštivanju temelja pluralnog društva – uvažavanju činjenica, argumenata i postizanju suglasja u donošenju odluka uporabom demokratskih mehanizama odlučivanja.

2. Nije istina da udruga U ime obitelji bilo kome “oduzima prava”, upravo suprotno –
zalaže se za jednaka prava svih građana na iznošenje svog mišljenja, za legitimne i
nediskriminirajuće vrijednosti i to u području zaštite i promicanja braka i obitelji kao temeljne jedinice svakog društva, pravo djeteta na oca i majku, pravo radnika na slobodnu ili odlično plaćenu nedjelju, pravo birača da izravno izabiru svoje političke predstavnike, pravo poduzetnika na tržišno natjecanje slobodno od korupcije itd.

3. Nije istina da U ime obitelji krši “povijesno liberalna prava” – upravo suprotno, U ime
obitelji se zalaže protiv nametanja redefinicije kulture i društva od strane manjine. U svim
demokratskim društvima većina donosi odluke, dok u totalitarnim režimima manjina donosi
odluke na štetu većine.

Udrugu U ime obitelji zabrinjava izvrtanje dobro poznatih, osnovnih činjenica od strane g.
Zelića, iznošenje neistina o udruzi U ime obitelji na temelju, pretpostavljamo, osobnih predrasuda g. Zelića i onda odluka Hina-e da lako provjerljive neistine selektivno prenosi.“

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [213.65 KB]

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr