Hod za život: Posebna regulacija prometa u subotu, 21.05. od 10:30-12:00

U ovu subotu, 21.svibnja 2016. doći će do jednosatnog prekida tramvajskih linija koje voze od Trga bana Jelačića niz Zrinjevac prema Glavnom kolodvoru te u suprotnom smjeru. Zbog toga će tramvajske linije 13 i 6 koje inače na Trgu skreću prema Glavnom kolodvoru i koje s Glavnog kolodvora skreću prema Trgu bana Jelačića, posebnom regulacijom prometa nastaviti voziti Jurišićevom ulicom prema Draškovićevoj, odnosno sa Glavnog kolodvora u Mihanovićevu i onda Vodnikovu ulicu.

karta

Isto tako, tijekom prolaska povorke između 11:00 i 12:00 sati, prometna će policija nakratko zaustavljati cestovni promet na križanjima Zrinjevca i tri ulice – Tesline, Ul. baruna Trenka i Hebrangove ulice. Na taj će način između 11 i 12 sati biti usporen promet tzv. Zelenim valom u smjeru istoka i zapada, pa se vozači mole da, ako mogu, koriste alternativne prometnice.

karta 1

Organizatori Hoda za život se ispričavaju Zagrepčanima zbog ovog kratkog zastoja prometa i unaprijed zahvaljuju na razumijevanju.

Što o prvom nacionalnom Hodu za život koji se ovu subotu kaže Hajdi Begović, članica organizacijskog odbora građanske inicijative Hod za život pročitajte OVDJE.

Hod za život naziv je građanske inicijative čiji je cilj osvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo života svakoga ljudskog bića, a majkama i obiteljima u Hrvatskoj pružiti potporu.

Inicijativa preko različitih aktivnosti želi posebno skrenuti pažnju na poštivanje nerođenog ljudskog života, kao preduvjeta za ostvarivanje svih ljudskih prava, bez obzira na spol, rasu, financijske i materijalne uvjete i dr.

Građansku inicijativu Hod za život čine brojne udruge i zajednice građana, kao što su: Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te brojne druge, te obitelji i pojedinci.

Hodovi za život održavaju se već mnogo godina po cijelom svijetu. Sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska, jer smatraju da je danas posebno važno skrenuti pozornost na poštivanje svakog ljudskog života i važnost obitelji jer ti čimbenici hrvatsko društvo i našu domovinu čine stabilnom i prosperitetnom.

Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.

Hodom za život podsjeća se da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti ima neotuđivo dostojanstvo. Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – trebamo čuvati i štititi – kao naše najvrjednije bogatstvo, kao našu budućnost.

Iz Hoda za život navode da će potvrdit očekivanje da se pruži konkretna pomoć svakoj ženi koja razmišlja o pobačaju iz ekonomskih razloga, zbog neinformiranosti ili pritiska okoline (što 75% žena navodi kao razlog za pobačaj), te da će iskazati solidarnost sa ženama koje su i majke – država ima obavezu osigurati konkretne mjere za bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života.

Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka. Hodom za život podsjetit ćemo da istraživanja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge.

Demografsko pitanje je najvažnije pitanje za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Hodajući zajedno u subotu, navode organizatori inicijative, 21. 5., svjedočit ćemo radost što živimo u Hrvatskoj u kojoj želimo podizati svoje obitelji i odgajati djecu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hod za život