HRejting: 63,7% ispitanika protiv udomljavanja djece od strane homoseksualnih parova, evo kako su se izjasnili prema stranačkim preferencijama

Foto: fah, montaža narod.hr

Posljednji dio ovomjesečnog istraživanja HRejting odnosi se na nedavnu odluku Ustavnog suda o udomljivanju djece od strane homoseksualnih parova. Anketa je uslijedila nakon što su mediji mjesec dana širili LGBT propagandu.

Na pitanje “Podržavate li pravo istospolnih parova da udomljuju djecu?” 63,7% ispitanika tu mogućnost istospolnim parovima nikako ili uglavnom – ne podržava. 31,5% ih potpuno ili uglavnom – podržava, a 4,8% ne zna ili se ne može odlučiti.

Kada se to pitanje gleda prema biračima stranaka, 52,1% birača SDP-a podržava mogćnost istospolnih parova da udomljuju djecu, ne podržava njih 45,4%. Ne zna 2,5%.

Razmišljanja birača stranaka

Birači HDZ-a u velikoj većini, 86,9%, ne podržavaju tu mogućnost, 8,6% ga podržava, a ne zna 4,5%.

Oni koji bi glasali za Nezavisnu listu Miroslava Škore također u velikom postotku, 83,3%, ne podržavaju; 13% podržava, a ne zna 3,7%.

I većina birača Mosta, 69,2%, ne podržava tu mogućnost, podržava ga 23,1%, ne zna njih 7,7%.

Zanimljivo, birači HNS-a također ga u većini, 57,1%, ne podržavaju, 42,9% podržava, neodlučnih nema.

Golema većina birača IDS-a, 83,3%, podržava istospolne parove kod udomljivanja, nitko se nije izjasnio da ga ne podržava, a ne zna njih 16,7%.

> Imate dojam da ste zadnjih mjesec dana izloženi LGBT propagandi? U pravu ste! 

> (FOTO) Predstavljena nova građanska inicijativa: ‘Ustavni sud je u slučaju odluke o udomljavanju uzurpirao vlast’

> Dr. Markić: ‘Ustavni sud je prekoračio svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj’

> (VIDEO) Ivan Munjin: ‘Udomljavanje od strane homoseksualnih parova nije u najboljem interesu djece’

> Sabor izglasao zakon o udomiteljstvu: Homoseksualci neće moći udomljivati djecu, HNS suzdržan

Razina obrazovanja vezana uz način razmišljanja o udomljavanju

U gotovo podjednakom postotku, većem od 80 posto, tu mogućnost ne odobravaju oni bez završene škole i s osnovnom školom.

Sa završenom srednjom školom ne odobrava ga 60 posto njih, 36% ga odobrava.

Fakultetski obrazovani ispitanici: 47,4% odobrava  mogućnost istospolnih partnera na udomljivanje, 45,9% ne odobrava.

Razlozi “za” i “protiv”

Od razloga zbog kojih se protive tomu da istospolni parovi udomljuju djecu, za više od polovine, 55,2%, razlog protivljenja jest to da dijete treba oca i majku.

Za 14,7% Bog i priroda su s razlogom dali mogućnost biološkog razmnožavanja samo partnerima različitog spola.

Među razlozima onih koji podržavaju to da istospolni parovi udomljuju djecu, za njih 41,1% spolna orijentacija ne bi smjela biti kriterij za udomljivanje, a 24,6% podržava odluke koje smanjuju utjecaj Crkve na društvena zbivanja.

I tu je anketu za HRT provela agencija Promocija plus na najvećem uzorku od 1400 ispitanika, uz statističku pogrešku +/- 2,62% i razinu pouzdanosti 95%.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt