Krešimir Miletić: ‘Ova Vlada, kao nastavak osovine Josipović – Milanović, vodi totalni rat protiv demokracije’

Foto: Narod.hr

“Krađom referenduma je srušen i ustavnopravni poredak i praktički se dogodio puč. Najvažnije institucije u kojima je koncentrirana moć odlučivanja su pod kontrolom”, komentirao je na svom Facebook profilu jedan je od koordinatora GI Narod odlučuje i diplomirani socijalni radnik i društveni aktivist Krešimir Miletić, referirajući se na zadnje stopiranje referenduma za kojeg su potpise skupljali sindikati.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Unatoč prekomjernom granatiranju javnog prostora kroz kontrolirane medije, jedna se činjenica teško može sakriti. Ova Vlada, kao nastavak osovine Josipović – Milanović, vodi totalni rat protiv demokracije.

Ukradena su dva referenduma (Narod odlučuje, Istanbulska).

Nakon toga, sindikati su prikupili dovoljno potpisa, ali gle čuda – niti to nije dovoljno da se održi referendum. Manevrom oko žurnog donošenja zakona, narod je ponovno izgubio mogućnost donijeti odluku koju ne bi mogla nadglasati obična saborska većina.

Posljednji slučaj oko borbe za pravednije plaće zaposlenih u obrazovanju opet je primjer izigravanja demokracije. Dakle, ne samo da je sindikatima ukraden referendum, nego ih se niti mjesec dana nakon toga potpuno izbacilo iz igre,

Umjesto pregovora sa sindikatima koji jedini imaju legitimitet i po Ustavu i po zakonu pregovarati u ime prosvjetnih djelatnika, Vlada radi manevar i u igru ubacuje HNS – da glumi pregovarača. U igri mogu sudjelovati svi osim onih iza kojih stoji stvarno članstvo, stvarni građani, stvarni birači.

U medijima se istovremeno radi hajka na sindikaliste, propitkuju se njihove plaće, vodi se uobičajena prljava kampanja difamacije i sramoćenja s ciljem odvajanja ljudi i članstva od sindikalnih vođa i samih sindikata. Kao i ranije protiv lidera građanskih inicijativa koje su se borile za korjenite promjene.

A istina je strašna. U Hrvatskoj je uveden tihi totalitarizam.

>Dr. sc. Sanja Bilač: ‘Na djelu je demontaža ustavnopravnog poretka hrvatske države’

>(VIDEO) Konferencija GI Narod odlučuje: Kontrolne liste navodno nevažećih potpisa uništene su rezačem papira, a digitalne kopije ne postoje

>Dr. sc. Sanja Bilač: Stoljeće srbijanskog hegemonizma Plenković pokušava produljiti

>Razgovor s ekspertom za međunarodno pravo akademikom Rudolfom: Gospodarski pojas bio je cijena koju smo platili kao ulaznicu za EU

Krađom referenduma je srušen i ustavnopravni poredak i praktički se dogodio puč. Najvažnije institucije u kojima je koncentrirana moć odlučivanja su pod kontrolom. Ustavni sud nikad jadniji i ovisniji, poput ćuke na lancu onih koji su instalirali Plenkovića, a prije njega i Milanovića i sve što poslušno provodi zadanu agendu.

Parlamentarna većina, to je valjda jasno i totalnoj budali, nije odraz volje birača. Vitalni državni resori poput energetike, obrazovanja, graditeljstva (…) ovise o trgovini moralnih i političkih parazita, lažova, varalica i šibicara.

Ovakva Hrvatska, kao savršeno ušminkana Briselska gejša, priprema se za predsjedanje EU. I kao što silovatelju ne paše kad se žrtva otima, tako se i Hrvatskoj unatoč otvorenom nametanju totalitarizma šapće u uho: ‘Budi mirna. Stabilna. Kraće će trajati ako se ne opireš’.

EU nagrađuje najvjernije sljedbenike tog istog totalitarističkog ‘mainstreama’ sinekurama, odlično plaćenim mjestima i funkcijama. A to se u medijima proglašava našim uspjehom. Pokazateljem važnosti Hrvatske unutar EU. Pokazateljem koliko je Plenković sposoban, omiljen, spretan, važan. A istina je suprotna.

Zapravo, trenutno u EU ne postoje fanatičniji sljedbenici EU totalitarizma (koji se očituje u umanjivanju suvereniteta država članica i uspostavljanju nad-države koja će potpuno učiniti nebitnim parlamente država članica) od Plenkovića i njegovih pretorijanaca. Plenković je savršeni kvisling, borac protiv naroda, neposredne demokracije, a u korist onih koji su ga i instalirali. Za razliku od tamo nekih Orbana koje se sotonizira jer – sram ga bilo – provodi volju svog naroda, a ne briselskih loža.

No, još ima nade. Ako gejša odluči ponovno biti ‘Kroejša’. Pa sa sebe ispere svu ovu klatež i parazite koji uništavaju naša zajednička dobra.

Ususret koloni sjećanja u Vukovaru, prilika je da svatko napravi ispit savjesti. Pa se pita u svome srcu.

Jesu li svi oni branitelji dali život za ovakvu Hrvatsku?”, ističe Miletić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr