Stanković se požalio da je zbog Veljače bez razloga svrstan u fašiste

Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Bez branitelja došli su aktivisti, psiholozi. Dodatno viktimiziraš žrtve, neosjetljiv za patnje drugih, štitiš nasilnika, silovane pate, zbog tebe, ispričaj se… Zbog pitanja zašto glumica ne izađe lošeg filma? Zašto trpi nasilje? Zbog sugestije , prijavi stoku! E zbog toga si u rangu silovatelja. Zbog toga ćemo otvoreno huškati, danima. Vruć metal na čelo , a sve uz diplomu koja dozvoljava da ti kažemo. Pljuješ žene! Sigurno i tučeš, zavlačiš ruku. daleko. Nać će se već neka…nigdje nisi siguran. Nema veze što nikad nisi pomislio, kamoli izrekao. Zlostavljaš”, poručio je Aleksandar Stanković na svom Facebook profilu povodom posljednje emisije “Nedjeljom u 2” u kojoj je gostovala Jelena Veljača.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Silujes silovane! Prebijenim, preživjelim, na ranu sol. Netko će se ubiti zbog tebe. Nosiš ih na duši, znaš…
Dva puta sam zbog toga bio na sudu. Ponižavanje žrtava , ili ih nešto rečeno u emisiji uznemirava. Optužbe su odbačene. Radilo se o ratu.
Zatim je 8 bijelih ratnika posjetilo tadašnjeg ravnatelja firme sa zahtjevom za otkaz uz argument ponižavanje žrtava rata i rata.
I tako …ponavlja se. Zadnji put prije dvije godine. „možeš li se staviti u poziciju onih koji gledajući tvoju ružnu facu iznova proživljavaju traumu? Naravno da ne možeš jer si nedodirljiv, jer te netko štiti, jer ti nitko nije ubijen, silovan i zatrpan zemljom.
Firma se u dnevniku ogradila. Ja sam šutio.

> Nino Raspudić: Blaćenje, ruganje i klevetanje Željke Markić kao žene nije problem?

> Marinko Jurasić: Veljačina reakcija samo je pokazatelj niske razine građanske kulture

> Odvjetnica Pinter: ‘Veljača traži nešto što je nemoguće ispuniti, koja je onda svrha prosvjeda’

Do nedjelje. A onda se ponovilo. Bez branitelja došli su aktivisti, psiholozi.
Dodatno viktimiziraš žrtve, neosjetljiv za patnje drugih, štitiš nasilnika, silovane pate, zbog tebe, ispričaj se…
Đakić is again, Đakić s on the road again.
Zbog pitanja zašto glumica ne izađe lošeg filma? Zašto trpi nasilje? Zbog sugestije , prijavi stoku! E zbog toga si u rangu silovatelja. Zbog toga ćemo otvoreno huškati, danima. Vruć metal na čelo , a sve uz diplomu koja dozvoljava da ti kažemo. Pljuješ žene! Sigurno i tučeš, zavlačiš ruku. daleko. Nać će se već neka…nigdje nisi siguran.
Nema veze što nikad nisi pomislio, kamoli izrekao.
Zlostavljaš !
Kad žena kaže ne to znači ne, kad ti kažeš ne to znači da.
Ali ljudi…
Ništa ljudi. Mi smo diploma. Sama. Mi znamo da mrziš žene koje nose minice i pravdaš ološ.
Nema veze što godinama sviraš melodiju o manjima, povređenima …otkrio si se konačno, skinuo masku.
Nema veze , ništa više nema veze.
Ni kad spominju djecu?
Jebiga prijavi
A šta ako nisam spreman?
Ti nisi žena. Ti moraš biti spreman. Ti si veliko bijelo đubre, a priča se da si i Srbin. Moćan.
Mrš zlostavljaču!
Eto tako sam se upisao u fašiste”, napisao je Stanković.

Podsjetimo, Jelena Veljača ponovno je gostovala u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”. Zadnji je put gostovala prije 10 godina.

Na početku emisije govorilo se o prosvjedima “Pravda za djevojčice” koji su održani u Hrvatskoj u subotu.

Veljača tvrdi da je u Hrvatskoj “nevjerojatno rašireno” ekonomsko nasilje.

“Žene su ovisne o muškarcima. Prvo o očevima, a potom o muževima. Sve žene koje imaju izazov da izađu iz kruga zlostavljača, one zapravo nemaju kamo. One bi zapravo trebale otići iz kuće koje su možda svojim rukama radile. One moraju ostaviti frižider koji su jedva kupile na 12 rata, moraju ostaviti struju i vodu te otići u nepoznato. Ja sam zato predložila ideju da primjerice kada se kupuje stan, da ako će glasiti na ženu da bi porez bio manji ili da ga uopće nema. Čini mi se da je ženama u Hrvatskoj potrebno osnaživanje u svakom pogledu”.

Aleksandar Stanković potom je prenio opservaciju nekih na društvenim mrežama koji su rekli da Jelena Veljača jedan dan “pokazuje guzu na Instagramu”, a drugi se bori protiv nasilja nad ženama.

“Tko god se bori protiv nasilja nad ženama, djecom i muškarcima je dobrodošao. Komentirati slike na Instagramu, mislim ta mreža služi da se komentiraju slike, ali ne u emisiji Nedjeljom u 2. Slika u badiću kad je lijepa sviđa se i ženama i muškarcima. Neki naravno nemaju potrebu to dijeli na Instagramu, a neki imaju. Ja imam 45 tisuća pratitelja koji me vjerojatno prate jer sam nekad davno glumila u sapunicama, možda me dio prati zbog ove borbe koja je medijski eksponirana”.

Komentirala je Veljača i inicijativu Me Too, koja je nastala nakon slučaja zlostavljanja od strane poznatog producenta Harveyja Weinsteina.

Stanković ju je pitao zašto si je Salma Hayek dopustila da je Weinstein zlostavlja i zašto je o tome šutila 14 godina. Voditelj je rekao da mu to ne zvuči uvjerljivo.

“To je izjava koja se često čuje kada se govori o seksualnom nasilju. Ona je proživjela Salmu Hayek. Vi sekundarno viktimizirate Salmu Hayek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumijete da muškarci i žene, čak da su na istoj poziciji moći, da nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo reći. Nije isto da li muškarac ili žena vode Nedjeljom u 2“, odgovorila mu je Jelena Veljača.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr