Tihomir Dujmović: Milanović je o proslavi Oluje u Kninu izvalio glupost koju će biti teško nadvisiti

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

Glupih izjava smo se u politici naslušali. Demagogija curkom curi praktički iz svake izjave vladajućih struktura, a najviše dakako iritira kad moraliziraju likovi poput lidera HNS-a Vrdoljaka.

No izjava koju je jučer dao Zoran Milanović glede proslave u Kninu najozbiljniji je kandidat za glupost godine.

Pokušavajući šire obrazložiti zbog čega ni ove godine nije došao na proslavu “Oluje” u Knin, Milanović je rekao:”Davati prevelik značaj obilježavanju u Kninu znači davati prevelik značaj takozvanoj Republici Srpskoj Krajini”!

Može li gluplje? Može li idiotskije? Može li politički nepismenije?

Oluja je najveća hrvatska ratna pobjeda u kompletnoj hrvatskoj povijesti i vojno i politički i to stoga jer je zapravo tek “Oluja” stvorila pretpostavke za normalan razvoj hrvatske države. Što znači “davati preveliki značaj Oluji”? I kako mislite biti Predsjednik Hrvatske čijim stanovnicima je “Oluja” apsolutna svetinja i istovremeno ih zapravo vrijeđati, tvrdeći da se “daje preveliki značaj Oluji”?!

Tvrditi da Oluji ne treba davati “preveliki značaj” idiotizam je prvog reda jer se jednoj tako prevažnoj vojnoj pobjedi može dati samo premali značaj obzirom na njenu epohalnu važnost.

Tvrditi pak da se velikim obilježavanjem “Oluje” daje preveliki značaj tzv. Krajini, osobita je glupost. Tzv. Krajina je raspolovila državu prijeteći ciparskim rješenjem i da, da je krajina opstala, onemogućila bi normalan razvoj Hrvatske. Spominjati tu istinu ne znači da nečemu dajete pretjerani nego realni značaj!

I baš zbog toga je “Oluja” kapitalna vojna i politička pobjeda. Ali reći da se proslavi u Kninu daje preveliki značaj a da to onda znači da se daje preveliki značaj tzv. Krajini glupost je kakvu čak ni za hrvatske prilike nismo dugo čuli.

Stvar je u osnovi prejasna: Milanović je u Kninu zadnji put kao premijer pokupio salvu zvižduka, to sam osobno ono jutro čuo i vidio. Da ne bi doživio dodatne neugodnosti, obzirom da to stvarno nije njegov svijet Milanović je izvalio glupost koju će biti teško nadvisiti.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr