Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije 200.000 kuna

Foto: fah

Zbog velikog broja požara ove sezone Šibensko-kninska županija je iz svojih izvornih sredstava Vatrogasnoj zajednici isplatila, pored redovnih sredstava, dodatnih 200.000 kuna za troškove izvanrednih situacija, a župan Goran Pauk donio je u četvrtak Odluku o prestanku provođenja mjera i aktivnosti sustava civilne zaštite u otklanjaju posljedica velike nesreće na području Šibensko-kninske županije.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, župan Pauk 21. kolovoza proglasio je veliku nesreću na području cijele županije. Na snazi još uvijek ostaje Odluka o podizanju stupnja pripravnosti u sustavu civilne zaštite na području Šibensko-kninske županije.

Ta odluka odnosi se na stožere civilne zaštite jedinica lokalne samouprave i ostale operativne snage sustava civilne zaštite koje su dužne, sukladno svojim planovima i prosudbama, podignuti stupanj pripravnosti u djelokrugu svoje nadležnosti, priopćio je Pauk.

Najveći požar na području Drniša i na Promini službeno je proglašen ugašenim u srijedu, 30. kolovoza, u 6,43 sati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/em